Реклама / Ads
50| 9225 |30.07.2020 НОВИНИ

Томислав Дончев отказа да си спомни дали Борисов е използвал ”такива епитети”

.
Бойко Борисов, Томислав Дончев
Може би за нас ще е по-добре веднага да отидем на избори. Но сме най-отговорната партия. Държим да изпълним задълженията си, особено в период на криза, която вероятно ще се задълбочава. Това е тежка раница, не всеки може да я носи на гърба си.
 

За пореден път бе повторена опорката на управляващите - отговорни сме, идва криза. Оставките са най-лесното. Чуваме хората.

 

Този път думите идват от вицепремиера Томислав Дончев в ефира на БНТ.

 

Дончев коментира и последните скандални записи с премиерския глас. В него се споменава лице, към което Борисов се обръща с “Томиславе”. Смята се, че това е именно Дончев. В записа Борисов използва нецензурен език, но този път по адрес на държавния глава Румен Радев. Повод за изказванията му е темата за данъците върху автомобилите, която бе актуална преди две години.

 

“Преди около две години по бюджетната процедура много пъти сме говорили и сме спорили какви трябва да бъдат данъците за автомобилите”, призна Дончев. Но отказа да си спомни дали Борисов е използвал “такива епитети”.

 

“Лично аз не си го спомням да беше с чак толкова епитети и толкова цветен. Този разговор е бил преди 2 години и аз не си спомням за него, но не мога да бъда категоричен. По-големият проблем е, че премиерът се записва. Според мен не сме чули само сънищата на министър-председателя. Това е недопустимо. Според мен тези записи се правят от политически опоненти на Борисов", разкри Дончев и отсече - не знае друг политик да е бил обект на такъв системен подход.

 

А иначе - по повод протестите Дончев отсече - позицията на правителството е категорична: Няма нужда от оставки.

 

“Аз се опитвам да чуя всеки глас и вопъл на протестиращите, но отсреща няма никаква реакция. В такава ситуация се работи трудно”, посочи Дончев като допълни - министерските оставки са показали, че ГЕРБ не е в зависимост от никого.

 

“Оставките на министрите показаха, че ГЕРБ не е зависим от никой. Трудно може да си представим кабинет без министър-председател Бойко Борисов, който е председател на най-голямата парламентарна партия. Това няма как да се случи. За нас може би ще е най-добре веднага да отидем на избори, но ние сме отговорна партия и държим да изпълним своите задължения, особено сега в период на криза, която най-вероятно ще се и задълбочава. Това е тежка раница и не всеки може да я носи на гърба си. Правим каквото трябва", обяви вицепремиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5716 |30.07.2020 Магистрати отново отказаха да пуснат Лиляна Деянова на свобода . 8| 8266 |29.07.2020 Петър Бояджиев: Дончев, ако не си мутра, си нещо по жалко - слуга на мутрата сикаджия Борисов . 19| 9968 |29.07.2020 Николай Марков: Томиславе, организирай бягството на пасажерите от потъващия кораб . 4| 4271 |23.07.2020 Иван Таков: Разумът надделя и управляващите в СОС се отказаха да разширяват платените зони за паркиране

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads