Реклама / Ads
32| 6484 |16.05.2020 НОВИНИ

Томислав Дончев: Не съм чул премиерът да си търси нов финансов министър

.
Томислав Дончев
Началникът на Владислав Горанов е премиерът Бойко Борисов. Финансовият министър многократно е казвал, че не е разтягал чадър, че не е имал подобни действия. Вярвам му. Не съм чул премиерът да си търси нов министър.
 

Това категорично заяви пред bTV вицепремиерът Томислав Дончев относно разразилата се война между Васил Божков и Владислав Горанов.

 

"Реакцията в рамките на конкретен сигнал и лобизма е много тънка. Не сме били там, не знаем какво се е случило. Много често и аз давам "ценни указания" - да се работи бързо, адекватно. Последното беше преди няколко часа - да се възобновят с пълна сила проверките на място", обясни вицепремиерът Дончев.

 

Припомняме, че през последната седмица у нас се разразява огромен скандал, в който са замесени бизнесменът Божков, финансовият министър Владислав Горанов, премиерът Бойко Борисов, а дори бе намесено и името на Делян Пеевски. Всичко се случи след скандално интервю на Божков по bTV. Последва изявление на Горанов, в което стана ясно, че нарушения няма, а министърът няма намерение да подава оставка.

 

По-късно акциите на ФК "Левски" бяха джиросани на премиера Бойко Борисов, а това още повече нажежи обстановката, която касае съдбата на "сините".

 

Последваха и разпространения на разговори между Божков и Vladi Goranov. Бизнесменът сервира на порции съобщения и данни от междуличностната им комуникация, с които вероятно цели да покаже, че Горанов е бил двигателят на тяхната комуникация, а не обратното.

 

Томислав Дончев обаче отказа да коментира скандалите в по-голяма дълбочина.

Разговорът се прехвърли по линията на идеята за създаването на държавни бензиностанции, които създадоха нова порция притеснения сред представители на бранша.

 

"Притеснява ме, че една добра по своето същество идея не беше добре разбрана. Допускам, че не беше добре обяснена с това прессъобщение. Може би гражданите си представят бензиностанции отпреди 20 години. Не се завръща соца. Най-важната тема в контекста на това предложение са данъчните складове - възможността на държавата да влезе мощно в сектора и да гарантира по-голяма конкуренция. Логиката е да имаме достатъчна инфраструктура от данъчни складове, където малки и големи търговци да складират гориво. Печеливш накрая ще е българският потребител", категоричен беше Дончев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5057 |15.05.2020 Вицепремиерът Дончев отказа да коментира чужди чатове . 13| 5229 |12.05.2020 Премиерът: Гаранов и Менда Стоянова са против 9% ДДС за хотели и ресторанти . 42| 4537 |09.05.2020 Премиерът: Може само да сме горди, че сме част от най-демократичния съюз на планетата . 18| 4969 |05.05.2020 Томислав Дончев: След 14 май ще заработи целият стопански живот, без молове, кина и театри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads