Реклама / Ads
13| 5844 |08.05.2020 НОВИНИ

Борисов гневен на Божков: Какво сме му взели? На никого не се меся!

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Владислав Горанов да излезе и да се обясни. Какво сме взели на БОжков - завод ли, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта.
 

Така коментира хвърлената в ефир бомба от страна на Васил Божков. Бизнесменът наруши мълчанието си и засипа с обвинения Владислав Горанов, Бойко Борисов, а намеси и името на депутатът от ДПС Делян Пеевски.

 

"Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив - многократно се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор", коментира пред вестник "Сега" премиерът.

 

Той категорично отхвърли внушенията, че ГЕРБ първо са наложили текстовете, позволили на хазарта да спестява данъци, а после са се отметнали. "Законът знаете кой го писа през 2014 и 2015 г. Тогава хазартът изцяло беше пропуснат. Ние въведохме такси. Това, че комисията не е спазвала закона... Всички вече са обвиняеми", каза той.

 

Борисов визира промените в закона за хазарта, направени през декември 2013 г., когато, случайно или не, депутатите пропускаха да впишат изгряващите моментни лотарии до тотото, лотото и бингото. Благодарение на това недоглеждане прословутите „талончета“ за търкане попадат в данъчна ваканция – 2014 г. се оказва нулева и моментните лотарии не плащат нито лев такса. По това време управлява кабинетът на Пламен Орешарски с мнозинство от БСП и ДПС.

 

Борисов е бесен и от обвиненията, че се разпорежда в спорта. "Какво се меся? На никого не се меся. Всичко, което правя, е след искане за подкрепа на фенклубове. От кой ли не получавам такива искания, включително и от "Левски". Всичко се случва пред очите на обществото, никога не съм го крил", бе категоричен той.

 

Относно помощта за "сините", спортният министър Красен Кралев заяви в прав текст, че държавата е готова да помогне на клуба, ако бъде сменена собствеността му. В момента мажоритарен собственик е приближеният до Васил Божков бизнесмен Георги Попов.

 

"Всяка квалификация в устата на Божков за мен е комплимент", добави още Борисов.

 

От пресцентъра на МФ отговориха, че министърът ще направи изявление по тези въпроси пред журналисти в парламента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 23636 |08.05.2020 Цветанов вече не цепи басма на Борисов: Обръщенията му са нападки и обиди! . 23| 5002 |07.05.2020 Борисов към медиците от ВМА: Как сте лъвове и лъвици? /видео/ . 7| 6711 |05.05.2020 Албена Белянова: А дано Борисов да възложи АДФИ да провери кредита от ББР за колекторската фирма . 6| 4911 |05.05.2020 И Красен Кралев се изказа за коронавируса, цитира Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads