Реклама / Ads
12| 4601 |24.01.2020 НОВИНИ

Борисов: Акциите на ”Левски” да отидат при феновете

.
Източник: БГНЕС
”Левски” е заложник на политически интереси и моделът на управление не е правилният. Това заявиха феновете на футболния клуб след срещата си с министър-председателя Бойко Борисов.
 

На срещата с почитателите на тима присъстваха и финансовият министър Владислав Горанов и министърът на спорта Красен Кралев. Срещата е по повод промените в Закона за хазарта. В неделя собственикът на "Левски" Васил Божков призова публиката за помощ. Визитата на запалянковците в министерския съвет продължи повече от час, а паралелно с нея в пленарната зала н НС течеше дебат за внесения от БСП вот на недоверие.

 

“Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Закона за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с „Левски“, какви са вашите виждания и как ще я караме оттук нататък“, заяви Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на Левски.

 

На срещата министър-председателят Борисов предложи феновете да получат акциите на клуба. След нея обаче феновете заявиха, че в момента няма как футболният клуб да се издържа по този метод.

 

"Левски" е политически заложник от поне 5-6 години. Видяхме триумвират с неясен произход, видяхме Спас Русев. Това няма как да стане без благословията на управляващите. Питах дали е случайност това, което се случва. Казаха ми, че най-вероятно е случайно. Питах дали проектозаконът на Валери Симеонов не е противоконституционен. Казаха ми, че ще бъде проверено. Крайно несериозно е да се предлага закон, без да се провери дали това няма да има последствия за държавата. Аз се обявявам против този модел.

 

За първи път имаме от 5-6 години собственик, който се заяви и каза, че парите са негови. Финансовият министър потвърди, че финансирането на "Левски" в момента е под формата на дарения. Т.е. финансовото положение на клуба не се утежнява, а напротив. На левскарите им омръзна да виждат спуснати собственици. Днес се убедих, че това е поредната схема на гърба на любимия отбор. Обявявам се против това. Подкрепям това ръководство на "Левски", заяви Адриан Петров от организацията "Ултрас Левски".

 

"Придобиването на акциите от феновете е процес. В момента изглежда, че клубът е тръгнал към своята финансова независимост. Имаме договорка, че ще получим документи и ще заявим пред общността така ли или не. Осъзнаваме, че моделът е грешен.

 

Осъзнаваме, че това няма да се промени от днес за вчера. Това, че ние в България не познаваме други работещи модели, не означава, че такъв не съществува. И не означава, че ние не трябва да се опитаме да ги намерим и приложим. Ако утре акциите бъдат депозирани, нямаме готовност да поемем чисто административно управлението на клуба, да не говорим финансово. Но от друга страна ние сме хората, които посрещаме и изпращаме поредната бащица. Едни и същи действия ще водят до едни и същи резултати. Рискът е концентриран само в едно място", коментира председателят на тръст "Синя България" Даниел Стрезов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4223 |23.01.2020 Фенове на ”Левски” се срещат в петък с Борисов, после решават какво да правят . 9| 6039 |23.01.2020 Борисов: Ако докладът на АДФИ е верен, много хора ще имат проблеми . 6| 4235 |21.01.2020 Човушоглу към Борисов: Приятно е да видя моя приятел и брат . 15| 5952 |20.01.2020 Божков спира да издържа ”Левски”, феновете отиват на гости на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads