Реклама / Ads
1| 4834 |10.05.2017 НОВИНИ

„Топлофикация“: Не въртете кранчето за спряната топла вода, ще ви натовари сметката

.
Хората не бива да ползват кранчето за топла вода, когато тя е спряна, защото това ще натовари сметките им при следващия отчетен период. Това обяви в студиото на ”Денят започва” по БНТ инж. Боян Паунов от ”Топлофикация”-София.
 
Той обясни, че в този случай на потребителите може да бъде отчетено нещо, което не са получили.

Паунов подчерта, че е много важно да не се пуска кранчето на топлата вода, когато няма такава, защото ще бъде отчетено потребление.

 

Паунов е категоричен, че системата ще заработи по-добре след планираните ремонти.

По думите му ремонтът, който "Топлофикация" предвижда да направи, е много голям. В близките дни започва пълна ревизия на магистралния водопровод, който създаде проблеми през февруари. Ревизията означава, че ще бъде направен пълен преглед на състоянието на водопровода и смяна на компрометираните части.

 

Паунов обясни, че топлата вода трябва да бъде спряна, защото няма откъде да мине топлоносителят. Той подчерта, че не става въпрос за ремонти по отношение на абонатни станции, а на магистрален водопровод - основният, по който се разпространява топлоподаването към абонатните станции към ТЕЦ "София изток".

Тази година "Топлофикация"-София е предвидила подмяна на 22 километра топлопроводи. Боян Паунов обясни, че са ограничени от възможностите да разкопаят улиците на София, тъй като ще бъде нарушена транспортната схема. Той увери, че се стараят да свършат най-голям обем работа без да създават големи неудобства на гражданите.

 

От своя страна председателят на Асоциация "Активни потребители" Богомил Николов заяви, че "Топлофикация" не изпълнява коректно задълженията си. Той е категоричен, че не е нормално да бъде спряна водата, да има възможност за таксуване. По мнението на Николов това не е сериозно и отговорно - хем да няма услуга, хем да ти се таксува.

Богомил Николов призова да спрем да робуваме на монопола, на силата и да поискаме от регулаторите да ни защитават, защото заради това са създадени.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8167 |05.06.2015 Секнаха кранчето от ЕС за социални помощи . 2| 5601 |20.06.2011 "Софийска вода" врътва кранчето на 200 големи длъжници . 37| 6598 |16.03.2011 Врътват кранчето на НДСВ и "Лидер"? . 4| 4756 |09.01.2009 Путин пуска кранчето?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads