Реклама / Ads
31| 14363 |04.08.2021 НОВИНИ

Тошко Йорданов за Хр. Иванов и „не участваме в инсценировки“: Не бяхме в костюми, сложна мисъл

.
Тошко Йорданов
Йорданов обясни, че са се отказали да разчитат знаците, които им дават от „Демократична България“, защото те са доста противоречиви. Не знам какво значи „не участваме в инсценировки“ – там не бяхме облечени в костюми, това е сложна мисъл и не мога да кажа какво означава. В ДБ всеки човек има собствено мнение, това е хубаво. Не мисля обаче, че мостовете между ИТН и ДБ са изгорени. Това заяви депутатът от ИТН Тошко Йорданов.
 

Обективно ние имаме съвпадения по дълбока съдебна реформа, за закриването на спецсъд и спецпрокуратура, за ограничаване и нормализиране на прокуратурата, по социална и финансова политика. Затова ми е трудно да анализирам техните послания и действия, посочи още шефът на парламентарната група на ИТН.


Представихме проекто-кабинета, с информация за министрите, партиите благодариха за поканата и си излизаха. И така три пъти. Ние не сме водили разговори по състава. Не бяха поставени въпроси, каза още той.


Според него идеята да има споразумения с партиите по конкретни приоритети и политика е тема преекспонирана, „защото се използва от някои колеги, които няма какво да кажат. Колегите са наясно с приоритетите, с огромна част от тях ние сме на едно мнение. Затова искането за споразумение е неоснователно.“


Тошко Йорданов се опита да разсее всякакви съмнения за „късата, средната или дългата ръка на ДПС и Доган“ в партията на Слави Трифонов.


С ДПС не е имало разговори, а само опознавателна среща. Но заявихме ясно и категорично, че ние не разчитаме на тяхната подкрепа. Това беше от добро възпитание от наша страна. А продължихме разговорите с партиите, с които искаме да сме партньори. Ние имаме червени линии, които не искаме да пресичаме. Ние нямаме общи контакти, цели, нито желание да мислим по даден въпрос с тях, още повече, че ДПС са част от модела, управлявал повече от 10 години България. Затова не виждаме никакво основание да разговаряме с ДПС. Не е нормално да се тиражират слухове. …Лигата на извънземните имат много по-голямо влияние върху Слави Трифонов отколкото ДПС, бе категоричен Йорданов..


Той уточни, че имената в кабинета са избрани според тяхната експертиза. И така както Слави не се бърка в работата на отделните отдели, така се държи и по отношение на партията – не се бърка в комисията по финанси, по енергетика и пр. Важно е да стане ясно кой има експертиза и кой става за определена работа. Всяка работа си има специфика. Съставът на кабинета е бил одобрен от ПГ на ИТН, като голяма част от министрите са от партия и са депутати, коментира Тошко Йорданов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 10869 |03.08.2021 Тошко Йорданов: Хората в кабинета са това. Промени няма да има . 43| 11473 |03.08.2021 Христо Иванов: Не присъствах на срещата, защото няма да участвам в инсценировки . 13| 4150 |03.08.2021 Без Христо Иванов и ген. Атанасов започна срещата на ДБ и ”Има такъв народ” . 13| 3699 |02.08.2021 Иван Иванов: БСП е основната причина за падането на ГЕРБ от власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads