Реклама / Ads
14| 3362 |15.04.2023 НОВИНИ

Тошко Йорданов: Ние не сме партията, която държи ключа за следващо управление

.
Йорданов: Инстинктивното желание на ”Има такъв народ” беше да излезем пред парламента и да го замеряме с камъни Източник: БГНЕС
Инстинктивното желание на ”Има такъв народ” беше да излезем пред парламента и да го замеряме с камъни. Това заяви депутатът Тошко Йорданов след последното заседание на Народното събрание, в което отново не беше избран председател.
 

Още преди изборите казахме, че в следващия парламент ще работим конструктивно. Правилното поведение е да бъдем практични, разсъждаващи в мащаби кое е полезно за страната.

 

За да заработи парламентът му трябва председател. Ако няма предварително сформирано мнозинство, председател се избира от партията спечелила изборите. Бяха издигнати две кандидатури.

 

При положение, че едната партия е спечелила изборите - логично е най-голямата партия да излъчи председател. Всички политически партии говорят как страната е в криза, как парите по ПВУ трябва да дойдат, как България трябва да работи за присъединяване към Шенген.

 

И тези същите партии блокират избора на председател на НС, отбеляза Йорданов.  

Относно предложението на ПП-ДБ за ротационен председател на парламента, депутатът заяви: "Продължаваме промяната" представи поредното противокониституционно предложение.

 

Факт е, че се водят разговори между ГЕРБ и ПП-ДБ. Правилно е да има управление, което да решава проблемите.

 

Две партии имат най-много гласове и могат да сформират правителство. Ако седнем да смятаме ПП-ДБ и ГЕРБ имат мноизнство. Ако не се разберат, ГЕРБ могат да направят правителство с ДПС и БСП.

 

Ние не сме партията, която държи ключа за следващо управление. Ние ще взимаме практични решения, независимо коя партия ги предлага, отбеляза Тошко Йорданов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4784 |04.04.2023 Фалшификациите изхвърлили ИТН от парламента, но лъжите лъснали, смята Тошко Йорданов . 0| 2756 |28.03.2023 Адв. Ем. Йорданов: Корпоративен вот - промяната в политическата конюктура плаши неистово чиновниците . 5| 5218 |22.03.2023 Валери Йорданов: Имам Два конкретни въпроса : Как стигнаха до подробности и основания за заведеното дело? . 1| 3307 |01.03.2023 Валери Йорданов: Може и да остана в Народния театър, за да има партизани в тази гора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads