Реклама / Ads
0| 4977 |13.06.2022 НОВИНИ

Тошко Йорданов със запис на Р. Василев, който поставя ултиматум на депутатка от ИТН да се отцепи

.
Тошко Йорданов Източник: БГНЕС
Председателят на ПГ на ”Има такъв народ” Тошко Йорданов пусна запис пред журналисти. Йорданов твърди, че това е разговор между спортния министър в оставка Радостин Василев и депутата от ИТН Христина Иванова. От записа става ясно, че Иванова е убеждавана от Василев да се отцепи от политическата сила, а той самият казва: ”Щом си категорична, че не искаш, ще изпратя утре да дойдат хора при теб да си подадеш молбата за напускане на НС”.
 

"Днес е един прекрасен ден, защото преди около час видяхме едни хора, които с поведението си в национален ефир доказаха, че са предатели. Бяхте свидетели на един куп лъжи, без нито един факт. Затова ние като свободни и демократични хора - заставаме пред вас с лицата си. Ние няма какво да крием. Това заяви депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов по време пресконференция на партията.

 

"Слушах пламенно слово на г-н Радостин Василев, но в момента на едната везна в публичното пространство стоят инсинуациите и лъжите, а от другата страна, сядаме ние, които ще коментираме само и единствено фактите и истината. В този момент сме подложени на натиск от мутри. Мутрата Радостин Василев използва и изгуби вашето време, за да говори всевъзможни измислици", допълни народният представител.

 

От записа, който Тошко Йорданов пусна, става ясно и че Василев отправя заплахи към Иванова: "Идвам да те взема лично. Правя го за твое добро, не ме предавай и ти. Ако не си подай молбата и напускаш Народното събрание. Защото иначе аз ще ти пратя хора и те ще ти направят молбата. Няма да ставаме от ПП, даже няма да ги подкрепяме. Те си имат от другаде подкрепа. Ние си изразяваме нашата воля. Бъди спокойна, всичко ще мине, няма да те заблуждавам. Уплашиха ли те? Щом си категорична, че не искаш, ще изпратя утре да дойдат хора при теб да си подадеш молбата за напускане на НС. Ще видиш, че ще го направиш".

 

Запитана от Йорданов дали е получавала преди заплахи от Радостин Василев, Иванова отговори категорично с "да".

 

"Доволен съм, че душевен отпадък като този вече не е при нас и организира със себе си още няколко подобни. Това е прекрасно за нашата партия. Чухте, че е имал среща с Кирил Петков в неговия апартамент. Моралът на г-н Петков е както разбирането му за Конституцията - никакъв", коментира Тошко Йорданов.

 

"Борим корупцията с корупция, това ли правим...? Бях обвинена от първата политическа сила, че съм действала враждебно... Законодателната програма, ако такава изобщо е имало се обсъжда от всички коалиционни партньори. Това, което винаги съм казвала е, когато имам притеснение около програмата", коментира Ива Митева.

 

"Това че, МРРБ е разковничето на оттеглянето е фалшива теза, която се тиражира от министър-председателя от първия ден, в който разбра, че дните на правителството са преброени", заяви регионалният министър в оставка Гроздан Караджов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6999 |11.06.2022 Шефът на БАБХ потвърди, че записът е истински. Подали му пари, не документи . 0| 12586 |11.06.2022 Тошко Йорданов: Когато някой в коалицията реши, че е Бойко Борисов, всичко губи смисъл . 0| 3430 |10.06.2022 Тошко Йорданов: ПП-тата и Кирил Петков искат собствен Гешев . 0| 3133 |09.06.2022 Йорданова: Надявам се, че забавянето на дебата за антикорупционното законодателство не е умишлено

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads