Реклама / Ads
26| 6053 |27.03.2011 НОВИНИ

Тр. Трайков: Фукушима повлия върху ядрената енергетика в световен мащаб

.
Трайчо Трайков
Времената са лоши, единствената правилна стратегия е да се създава повече и да се повишават доходите на хората. Ние правим бизнес с всеки, който спазва правилата, определени в България.
 

Истината е в сравненията, инфлацията може да се предизвика от държавата, ако тя печата пари и ги дава на закъсали фирми. Това в България е невъзможно, защото сме във валутен борд, каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в предаването На 4 очи по Нова тв.

У нас, когато има цени, които се формират от няколко фактора, ролята на държавата е да се следи пазара. Другият начин е да се намали административната тежест, вече имаме понижение с 15 процента за разходите на фирмите, обяви министърът.

Времената са лоши, единствената правилна стратегия е да се създава повече и да се повишават доходите на хората. Инцидентна е молбата за едномесечния мораториум за цените на горивата от Лукойл, коментира Трайков. Аз до този момент не съм получил информация за увеличението на цените от Лукойл, каза още той и допълни, че държавата не предвижда никакви отстъпки за тази фирма и че нищо няма да ощети хората.

Две фирми си позволиха да държат лош тон спрямо мен, обяснявам си го с поведението на българските си консултанти. Тези писма са на границата между грубата лъжа и манипулацията, обясни Трайков. Ние правим бизнес с всеки, който спазва правилата, определени в България, каза той.

Трайков коментира отново проекта Белене. Япония и Фукушима повлияха върху ядрената енергетика в световен мащаб. Най-високите стандарти в момента се определят от експертите в ЕС, те ще бъдат готови до края на годината, посочи той.

Съгласен съм, че трябва да има консенсус за строежа на Белене. Това решение ще бъде взето едва тогава, която се изяснят параметрите за безопасността, а след това ще се обсъжда и цената на проекта, каза Трайков.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5980 |18.03.2011 Тр. Трайков: Жена ми шофира по-добре и от НСО . 96| 6196 |17.03.2011 Станишев: Да не превърнем България в жертва заради Фукушима . 2| 4759 |16.03.2011 Премахват данъка върху биодизела? . 16| 5525 |13.03.2011 Б. Манчев: Извличаме урок за ядрената енергетика изобщо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads