Реклама / Ads
6| 4966 |16.04.2011 НОВИНИ

Тр. Трайков: Случаят Първанов вече е приключен

.
Трайчо Трайков
Имаме време, през което трябва да свършим максимално много работа, която да ни доближи към крайното решение за АЕЦ Белене. Договорът с консултанта за АЕЦ "Белене", британската Ейч Ес Би Си банк, не е за повече пари. Неговата цел е да се оптимизира финансовата част.
 

За това, на което не съм свидетел, е най-добре да получите информация от самите участници. Задайте въпроса към тях. Това заяви в предаването Седмицата по Дарик министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, коментирайки дали вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков е казал на изпълнителния директор на НЕК Красимир Първанов да подпише споразумението с "Атомстройекспорт" за АЕЦ "Белене".

Моите отношения с Дянков в случая са в графата грешка в комуникацията. Проблемът на г-н Първанов е в графата - неспазване на процедурите. Така че, ако има някой виновен, той вече си понесе вината и случаят вече е приключен в четвъртък, обясни Трайков.

Попитан как ще коментира изявлението на премиера, че подписаното от Красимир Първанов споразумение предпазва страната ни от арбитраж в Париж, министър Трайков каза: "Факт е, че сега арбитраж няма. Факт е, че имаме време, през което трябва да свършим максимално много работа, която да ни доближи към крайното решение. Наистина срокът е много амбициозен. Не е изключено времето да не се окаже достатъчно, но това не е фатално, защото всичко трябва да мине по реда си. Ако е необходимо повече време, ще разполагаме с повече време". На въпрос дали България добросъвестно ще изпълни вече подписаното споразумение Трайков заяви: "И двете страни, които са се ангажирали да го изпълняват трябва да са добросъвестни по дефиниция".

"Логичният отговор е, че това е ресорът, с който съм натоварен. И решенията до голяма степен се определят от това, какво формулираме като изводи в нашето министерство". Така Трайков коментира, защо остава в правителство, което в по-голямата си част явно подкрепя изграждането на втора атомна централа от руската "Атомстройекспорт", докато той е против.
Министър Трайков заяви, че договорът с консултанта за АЕЦ "Белене" британската Ейч Ес Би Си банк не е за повече пари. Неговата цел е да се оптимизира финансовата част. Според Трайков договорът с консултанта е подписан сега, защото всичко не може да се свърши наведнаж.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 4898 |15.04.2011 А. Ангелов: Нямам задължение да информирам Първанов . 41| 5155 |14.04.2011 М. Димитров: В момента Бойко слуша Първанов и Станишев . 23| 5226 |11.04.2011 Енигма: Първанов поканил Яне; не казват за какво ще говорят . 12| 4780 |11.04.2011 Цачева не одобрява идеята на Първанов за референдум

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads