Реклама / Ads
25| 7182 |21.07.2011 НОВИНИ

Трактора се нахвърли срещу Цветанов с писмо до ТВ-7

.
Алексей Петров
Бившият съветник в ДАНС и обвинен за глава на "Октопода" Алексей Петров влезе в задочен сблъсък с вътрешния министър Цветан Цветанов.
 

Повод за това са взривовете през офисите на ДСБ и РЗС във вторник, които часове по-късно и Цветанов, и премиерът Борисов коментираха като идентични с взрива пред редакцията на близкия до Петров в."Галерия" през февруари т.г., който премиерът обяви за конспирация на самия Петров.

Днес Алексей Петров разпространи отворено писмо до ТВ7 и всички медии във във връзка с излъченото на 20 юли в ефира на телевизията сутрешно предаване "Бодилник" с водещ Николай Бареков, в което гост на водещия беше Цветанов.

В него Петров изразява тревогата си, че към него са били отправени директни заплахи "по един безпрецедентен и в същото време примитивен начин".

"Министърът и водещият на предаването лансираха единствената според тях версия, че Алексей Петров бил заинтересован и той бил организирал поставянето на бомбите", се посочва в писмото.

"Това безотговорно внушение бе хвърлено на публиката, макар и до днес обществеността да няма никаква информация за хода на разследването по предишни взривове, още по-малко за вчерашните терористични действия. Непрофесионалното говоренето на вътрешния министър, не подкрепено от никакви доказателства, компрометира действията на разследващите органи за пореден път", заявява Петров.

"Ако "Трактора” (както иронично бях наричан) не бъде спрян, ще се "стигне и до по-големи крайности”, съгласиха се и двамата", продължава той.

"Поведението на Цветанов оценявам не само като заплаха и опит за саморазправа с мен, а и като провокиране на обществено напрежение и създаване на очакване, че ще се случат непредвидими събития, които ще дестабилизират държавата. Очевидно това е опит за сплашване на политическите опоненти и всички български граждани", казва още бившата барета.

Той иска от телевизията възможно най-скоро да му бъде предоставено правото да се защити от заплахите и да отговори на откровените лъжи, изречени за него, като това стане в същото предаване "Бодилник” в същия часови пояс и със същата продължителност на участието му.

"Не възразявам в разговора да участва и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов", казва в заключение Алексей Петров.

Припомняме, че Алексей Петров бе арестуван през февруари м.г. по подозрения, че ръководи организираната престъпна група "Октопод" за рекет и принуда. От есента е на свобода, а от няколко месеца се очаква прокуратурата да внесе в съда обвинителния акт. От задържането му досега той неотклонно поддържа тезата за политическа разправа с личността му, за което ще помогне и обявеното му намерение да участва в президентските избори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 105| 5391 |20.07.2011 Цв. Цветанов: Политици са зависими от лица като Трактора . 80| 5588 |19.07.2011 Цветанов: Имаме съмнения кой стои зад взривовете . 131| 6262 |18.07.2011 ДСБ обяви "война до дупка" на Цветанов . 17| 4701 |18.07.2011 Внасят вота срещу кабинета Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads