Реклама / Ads
27| 6893 |27.04.2011 НОВИНИ

Трактора обяви Костов за "олигарх", прицели се и в премиера

.
Алексей Петров
Всички твърдения, че излизаме от кризата и се оттласкваме от дъното са несъстоятелни. Това заяви изпълняващият длъжността председател на Съюза за стопанска инициатива Теодор Дечев.
 

По данни на НОИ повече от 30 % по-малко заети отбелязваме спрямо 2005-та. Безработицата нараства, а масово се закриват работни места.

Според Дечев най-потърпевши от кризата са малките и средни предприятия, спрямо които се упражняват репресии, рекет и геноцит. За пример даде въведеното от правителството на ГЕРБ облагане с данък на безвъзмездните европейски субсидии за земеделие, което оцени като парола за дране на предприемачеството, за обезкостяване на малките и средни предприятия.

Днес стана ясно, че ССИ вечи е изработил стратегия за развитие на българското земеделие, което може да ни издърпа от кризата. Затова съюзът иска официална среща със земеделския министър Мирослав Найденов, за да го запознаят с факти и проблеми, за които в МЗХ не знаят.

Българското земеделие може да осигури повече от 20 % БВП на страната, смята Дечев. Стратегията на ССИ включва отказ от примитивното земеделие, „животинската тяга и дървеното рало".

Изпълнителния директор на ССИ Алексей Петров изрази мнението, че в момента се намираме в българско робство, а в управляващите вирее неадекватно разбиране що е то фискална стабилност.

Според него силовото събиране на приходи е заплаха за националната сигурност. От ССИ смятат още, че НАП и Митниците не се управляват от Министерството на финансите, тъй като моделът „Цветанов" се е пренесъл в двете агенции.

Кризата вече е българска, международното положение не й влияе, смята бившата барета, която не пропусна да разкритикува сбъркания механизъм на финансиране по оперативните програми, от където идват свежите пари, които могат да спасят малкия и среден бизнес.

Алексей Петров разкритикува остро лидера на ДСБ Иван Костов, като изтъкна, че най-хубавото нещо, което е направил в последно време, е, че се е осветлил като представител на олигархията в България.

Критики от смятания за лидер на “Октопода” отнесе и премиерът Бойко Борисов, който според него, се интересувал единствено от президентските избори. Управляващите търсят всякакви начини да си осигурят средства за изборната кампания и за спечелването й, включително и чрез използването за тази цел на средства от контрабанда.

Всяка лентичка в джоба на министър-председателя представлява негов интерес, подчерта дебело Алексей Петров.

Днес стана ясно още, че Съюзът за стопанска инициатива ще съди пресгрупата на Ирена Кръстева и Делян Пеевски заради злостни нападки към съюза. Искът, който ще заведат срещу пресгрупата на Кръстева и Пеевски, е на стойност 2,8 милиона лева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 5379 |27.04.2011 Костов отхвърли кандидатурата на Р.Христов за президент . 25| 5970 |26.04.2011 Трактора натрупал 1,9 млн. лв. данъци . 51| 5353 |21.04.2011 “Войводите” обявиха война на “Свидетелите на Йехова” . 98| 6616 |21.04.2011 Ив. Костов: Крият сигнал за конфликт на интереси на Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads