Реклама / Ads
9| 5350 |07.11.2012 НОВИНИ

М. Найденов: Ски сезон на Витоша ще има, но без влекове

.
На един от рибните щандове Мирослав Найденов и бившият зам.-кмет на София Минко Герджиков си казаха "Наздраве" с узо Източник: Фрогнюз
Ски сезонът на Витоша е договорен с фирмата концесионер и Столична община. Ще има ски сезон, но той ще е във вида от миналата година. Това, което очакваха всички столичани да имаме нови писти и съоръжения, няма да се осъществи, коментира министърът на земеделието Мирослав Найденов между няколко дегустационни хапки на откриването на Международното хранително изложение в Интер Експо Център София.
 

Амбицията и надеждата на столичани да се радват на това, което заслужават – съвременни ски писти и съоръжения, няма да се случи. Министерството отстъпва пред протестите на природозащитниците и запазваме сегашното статукво, което повярвайте ми, не е добро, увери Мирослав Найденов.

Както и премиерът Бойко Борисов коментира, това е пример, в който едно малцинство от 1000 или 2000 човека налагат мнението си над 1 млн. и половина столичани.

Относно качеството на българските храни, министърът на земеделието посочи, че е спокоен да консумира български продукти. Той даде пример с това, че миналата седмица именно българските ветеринарни власти откриха заразения с гъгрица боб, предназначен за социално слабите граждани, след като е минал през пристанище Солун.

Водим политика, която да направи достъпни хранителните продукти, каза министърът, както и че осъзнава, че живеем в дълбока финансова криза. На тези, които нямат възможност да си купят от изложените специалитети, министърът пожела поне да дойдат на изложението да ги дегустират. Найденов обяви, че вече е стартирала и инициативата „Истински евтина Коледа”.

Министър Найденов изрази надежда, че идва край на рецесията, съдейки по държави на Запад, но в България и изходът от кризата ще дойде по-бавно. Но дойде ли, първо ще се усети на трапезата, се позова той на социологически проучвания.

Понеже хлябът е продукт от първа необходимост за българина, дори да поскъпне с 5 стотинки го правим национален въпрос. Цените на суровините, обаче няма как да не поскъпват. Нека хората да са спокойни, призова министърът и увери, че народът няма да остане без хляб.

От 7 до 10 ноември на изложенията „Интерфуд & Дринк“, „Месомания“, „Светът на млякото“, „Булпек“ и „Салон на виното”, които се провеждат в Интер Експо Център в София, над 500 изложители от хранително-вкусовата индустрия ще представят най-добрите и оригинални храни, напитки, опаковки, машини и технологии от цял свят. За първи път тази година участва и изложението СИХРЕ за хотелско, кетъринг и СПА оборудване.

С 35 процента повече са изложителите тази година, като участие вземат и международни компании от 33 страни, отбеляза министър Мирослав Найденов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5029 |02.11.2012 М. Найденов: Дърва ще има за всички . 11| 5320 |30.10.2012 М. Найденов: Унищожаваме червивия боб и търсим виновните . 3| 6122 |25.10.2012 М. Найденов: Кой говори за 2 лв. хлябът? . 2| 5401 |10.10.2012 Пожарът на Витоша надхитри огнеборците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads