Реклама / Ads
5| 2205 |20.07.2024 НОВИНИ

Тръмп говорил със Зеленски. Казал, че ще спре войната преди изборите в САЩ

.
Доналд Тръмп е разговарял по телефона с украинския държавен глава Володимир Зеленски. Това съобщи самият кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия.
 

Тръмп определи разговора между двамата като „много добър“ и заяви, че ще сложи край на войната, поставяйки Киев и Москва на масата за преговори.





В социалната мрежа „Трут Соушъл“ американският политик написа, че като президент „ще донесе мир на света и край на войната, която струва толкова много животи“.

 

„И двете страни ще могат да се съберат и да договорят споразумение, което да прекрати насилието и да проправи път към просперитет“, заяви кандидатът за президент на САЩ.

 

Украинският лидер Володимир Зеленски също съобщи за разговора си с Доналд Тръмп и изрази благодарност за американската военна помощ, съобщи БТА.


Украинският президент е поздравил Тръмп за номинацията на Републиканската партия и е осъдил опита за убийство срещу него миналата събота.

 

„Пожелах му сила и пълна безопасност в бъдеще“, написа Зеленски.

 

„Отбелязах жизненоважната двупартийна и двукамарна американска подкрепа за защитата на свободата и независимостта на нашата държава“, допълни той.

 
Зеленски посочи, че Украйна винаги ще бъде благодарна на САЩ за помощта за засилването на способностите си за защита от руския терор. „Руските нападения срещу нашите градове и села продължават ежедневно“, написа още той.





Доналд Тръмп е заявявал, че ще прекрати войната в Украйна още преди да е встъпил в длъжност следващия януари, ако спечели изборите на 5 ноември.


Той също така каза, че, ако е бил президент на САЩ през февруари 2022 г., до войната е нямало да се стигне.

 

Досега Тръмп не е представил никакви конкретни политически предложения, но миналата година по време на интервю пред Ройтерс посочи, че Украйна може би ще трябва да отстъпи част от територията си, за да постигне някакво споразумение.

 

Украинският президент предложи мирен план, който беше лансиран отново на международна среща на върха миналия месец, на която Русия не беше поканена. В него се настоява за изтегляне на руските войски и възстановяване на постсъветските граници на Украйна от 1991 г., както е редно да се случи, за да има истински мир, а на Русия да бъде показано, че не може просто да нахлува в суверенни държави и да граби територии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2262 |20.07.2024 Илинден е! Почитаме Свети пророк Илия . 1| 2621 |20.07.2024 Преди обяд ще е слънчево, след това - летни бури . 16| 5825 |19.07.2024 Жена на бизнесмен разкри: Гарелов паднал по стълбите на хотел . 3| 3726 |19.07.2024 Господ се смили над България, праща ни дъжд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads