Реклама / Ads
24| 5042 |27.02.2011 НОВИНИ

К. Тренчев: Оптимизъм има само в главата на Дянков

.
Константин Тренчев
В днешна България ситуацията е много по-различна отпреди. Поех лидерското място, защото никой не го искаше. Политиците са хора, които единствено мислят как да изместят от стола настоящия политик с цената на всичко.
 

Ожесточени са политическите игри днес, както никога досега. Проблемът е в нашата народопсихология – очакваме някой да ни разреши проблемите, а нищо не правим самите ние, подчерта К. Тренчев в предаването Неделя 150 по БНР.

Във връзка с предстоящата стачка на БДЖ, Тренчев коментира, че политиците трябва да стоят много далеч от техните акции. "Основанията са ни чисто социални, няма никаква политика там. От нас се иска намаляване с 30% на фонд работна заплата. Защо ние трябва да даваме жертвите, след като ние не сме виновни за това състояние на БДЖ. В БДЖ не върви, защото явно не се ръководи добре. Ние не назначаваме ръководителите, тях си ги назначават политиците. Ние от 5 месеца преговаряме. Персоналът и сега не стига. Има 315 незаети работни места. Има неизплатени заплати, това не е държавна администрация, което означава, че там не са им ги дали заплатите. Не, че правим някакви глезотии, а това, което искат хората е повишаване на сигурността", заяви Тренчев. Според него, всеки момент състоянието в БДЖ може да стане катастрофа. Едно от техните изисквания е там да се насочват инвестиции.

В състояние на криза всичките цени са драматично по-ниски. Дянков много говори, че всичко тръгва на оптимизъм, но този оптимизъм е само в неговата глава. Безработицата расте, заяви Тренчев.

По отношение на предстоящите избори, Тренчев коментира, че политиците са хора, които единствено мислят как да изместят от стола настоящия политик с цената на всичко, като не си дават сметка, че в страната текат изключително тежки социално-икономически процеси. "Политиците клатят лодката с техните безумни действия. Политиката е нещо ужасяващо. За съжаление политиката стана най-бързият начин да се направи някой лев, или по-точно някой милион", категоричен бе Тренчев.

Само общите усилия могат да ни спасят. Много неща съм казвал на министър-председателя. Не мога да кажа, че нямам диалог с него. Искам да се обърнат с лице към проблемите на хората, СРС-та, други глупости, това не е, което събаря държавата. Държавата се събаря от икономическите трудности, подчерта Тренчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 4768 |23.02.2011 Д-р Тренчев: БГ-елитът е загубил своя здрав разум . 15| 5194 |10.02.2011 Д-р Тренчев: Станах заложник на собственото си творение . 20| 5270 |08.02.2011 Тренчев: Нека кажат за агентите в синода и мюфтийството! . 29| 5296 |16.01.2011 К. Тренчев:Социално-икономическата криза е най-важна!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads