Реклама / Ads
73| 9912 |01.05.2012 НОВИНИ

Д-р Тренчев: Политиците яхнаха 1 май, затова не празнуваме

.
Д-р Константин Тренчев
Днешният протест на БСП е кражба на история. Българската левица продължава да празнува този празник. Социалистите твърдо са решили, че този празник е техен и продължават да го политизират. Затова членовете на нашата синдикална организация днес не празнуват. Това сподели в ефира на БНТ лидерът на КТ “Подкрепа” д-р Константин Тренчев.
 

 

Синдикалният лидер определи 1 май като ден - възпоменание, който трябва да напомни на цивилизацията, че всичко, което е постигнала, го е постигнала с труд. Но през 1989 г. Вторият интернационал призова 1 май да стане празник на всички трудещи се, т.е. политиците започват да възсядат празника, изтъкна Тренчев.

 

Според него неморално е една партия, в която половината депутати са милионери, да са съпричастни към хората на този ден. Но още по-абсурден е лозунгът, с който БСП протестират - "1 май - Ден на гнева".

 

Разбира се, че има повод българинът да е гневен, но не само от работодателите, защото работодателите работят по правила, които са създали политиците. Политиците си присвояват празника, хората, които доведоха страната до кризата.


Според д-р Тренчев българинът е много трудолюбив човек, когато е мотивиран. Един демотивиран човек, който не вижда перспектива, то не му доставя удоволствие трудът. Българите, когато са в други условия, когато имат други перспективи, работят много добре.

 

В този контекст лидерът на КТ "Подкрепа" отправи своята критика и към правителството на ГЕРБ, затова, че липсват антикризисни мерки.

 

След като дойде на власт ГЕРБ първата работа на Борисов беше да въведе антикризисни мерки. Естествено, че не го направи. Бизнесът беше смачкан, безработицата се увеличи. Вторият антикризисен план от март 2010 също беше провал, после септември щяхме да излезем от кризата и т.н.. В момента безработицата е много висока, младежката безработица е страшна, каза президентът на КТ "Подкрепа". Безработицата върви ръка за ръка с ниските доходи, коментира синдикалният лидер.

 

Тренчев не спести критиките си и към финансовия министър Симеон Дянков.

 

Сериозните икономисти казват, недей пипа последните останали пари, а Дянков иска да  харчи средствата от Сребърния фонд. Политика на инат никога не е дала добри резултати, а . Дянков дори не желае да даде отговор защо се стигна дотам, че да посегне и на тези пари, допълни още Тренчев.

 

Според него България е имала и по-добри финансови министри преди Дянков.

 

Много принципен беше Стоян Александров, Ангарски беше добър финансов министър. Милен Велчев разбираше от финанси, но той разбираше и от други работи, за които май сега ще плащаме.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 7845 |24.04.2012 Тренчев: Измекяри и храненици на Сорос дават акъл . 163| 8144 |05.04.2012 Борисов фаворит сред политиците, Първанов трупа недоверие . 86| 6127 |27.01.2012 К. Георгиев: 20 години политиците убиваха МВР . 7| 5793 |15.12.2011 Омбудсманът: Политиците да си носят отговорността за законите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads