Реклама / Ads
16| 3692 |30.12.2022 НОВИНИ

Три сценария на войната в Украйна видяха експерти. Най-вероятният - Путин да загуби

.
Има три възможни сценария при сегашната ситуация. Първият и най-вероятен е Русия да загуби войната. И това е с висока степен на вероятност. Това ще започне един процес, който ще увеличи натиска върху Русия. Вторият, най-опасен сценарий, е Русия да загуби войната, но преди това да осъществи ядрена ескалация. От отчаяние да посегне към ядреното оръжие в Украйна. Това означава челен сблъсък между НАТО и Русия. При конфликт с НАТО и ядрена ескалация, няма как да не бъде ударена руска територия. Третият сценарий, който е най-малко вероятен, е смяна на режима. Това обаче е най-трудният вариант.
 

Това заяви пред Нова телевизия проф. Румен Кънчев, експерт по международна сигурност. 

 

Според бившия зам.-министър на отбраната Атанас Запрянов ще се развие първият сценарий.

 

“В момента Русия, след като извърши мобилизация, продължава да създава стратегически резерви, да се опитва да вземе инициативата. Украйна пое инициативата, като освободи Херсон и Харков. В момента се води позиционна битка в района на Донецк, с десетки атаки. Руснаците ще продължат да подвеждат сили, за да възстановяват способностите си на фронта. Ако успеят да вземат инициативата, тогава ще диктуват условията на преговорите. От друга страна, Западът трябва да продължи да подпомага Украйна, но много по-решително. Това ще ѝ помогне да придобие технологично превъзходство на бойното поле и да води преговори от по-силна позиция”, уточни той.

 

“Възможностите на Запада десетки пъти превъзхождат икономическата възможност на Русия. Ако се води такава изтощителна икономическа война, Западът има преимущество, безспорно. Вече има интересна информация, свързана с това, че личните спестявания и пари на гражданите се обръщат във военновременни облигации. Това, ако е вярно, означава, че вече се правят усилия в Русия да бъде пренастроена икономиката на военновременна”, каза журналистът от “Контракоментар” Асен Генов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 9030 |29.12.2022 Война между Украйна и Русия и за титлата ”Мис Вселена” в САЩ . 5| 5103 |29.12.2022 Генщабът на Украйна: През 2023 година взривовете в Русия ще се увеличат . 32| 3850 |29.12.2022 Русия поднови масираните ракетни удари към Украйна със 120 крилати ракети . 33| 6710 |29.12.2022 Митрофанова проговори за ”Случая Грозев” и българските училища в Украйна /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads