Реклама / Ads
0| 4109 |18.11.2017 НОВИНИ

Трима пострадали от катастрофата са във ВМА

.
Трима пострадали от катастрофата край село Микре са във ВМА. Други 8 се лекуват в Плевен. При зверския челен удар в петък загинаха 9 души. Други 19 бяха ранени. В София е транспортирана с линейка и най-пострадалата жена.
 

В МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов" – Ловеч са хоспитализирани деветима пациенти – всички те са в добро общо състояние и остават под медицинско наблюдение. Хоспитализирани са както следва: един в реанимация след претърпяна операция; четирима са настанени в отделението по Хирургия; трима – във Вътрешно отделение; един пациент е приет в отделението по Уши, нос, гърло.

 

Изп. директор на МБАЛ Ловеч д-р Анка Георгиева информира министър Ананиев, че болницата няма необходимост от допълнителна доставка на лекарства и консумативи.

 

В болница „Лозенец" са хоспитализирани две жени в критично, все още тежко състояние, с политравматизъм и мекотъканни увреждания. Пациентите са в реанимация, като целта е да бъдат стабилизирани, за да се пристъпи към оперативни интервенции в началото на седмицата.

 

Късно вчера трима пациенти са транспортирани до Военномедицинска академия – София със санитарни автомобили на лечебното заведение. Тежко остава състоянието на 66-годишна жена с травми в областта на лицевия череп. Към момента пациентката е на апаратно дишане и ѝ предстои поредна операция. Друга жена, на 56 г. е диагностицирана със счупване на носни кости, фрактури на ребра и пострадал таз. Пациентката е в стабилно състояние, предстои операция.

 

Мъж на 74 г., приет с голяма рана на скалпа и десен пневмоторакс, е в стабилно състояние. Предстои пациентът да бъде опериран.

 

И тримата пациенти остават под наблюдение в реанимацията на ВМА. Във ВМА Плевен е приет един пациент – 43-годишен мъж с външни травми без счупвания с високо кръвно, а други четирима пациенти са хоспитализирани в университетската болница „Д-р Георги Странски". Състоянието на пациентите в УМБАЛ е както следва: мъж с фрактура на таза; друг мъж с луксация на лява тазобедрена става; жена с фрактура на лява тазобедрена става, на ляв глезен и лява лопатка и друга пациентка с политравма. И четиримата пациенти са в стабилно, но тежко състояние.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4291 |17.11.2017 Броят на жертвите на катастрофата край с. Микре стана 8 души . 0| 5432 |16.11.2017 Професията на ватмана по-престижна от войнишката, за едно място се борят по трима-четирима . 3| 5411 |16.11.2017 Евродепутат: България е сред най-пострадалите от Болшевишката революция . 0| 4313 |14.11.2017 Стрелба в начално училище в Калифорния, трима са убити

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads