Реклама / Ads
16| 5464 |30.06.2014 НОВИНИ

Цачева: Хубаво е, че се вижда краят на това НС

.
Цецка Цачева
Политическата криза е от самото начало от конструиране на днешното управление и на скритото коалиционно управление, начело с г-н Орешарски, заяви по ТВ Европа зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева.
 

Вече има конкретна дата за предсрочни избори; тя е 5-ти октомври, но ако гн- Орешарски подаде оставка, тъй като не се конкретизира моментът на подаване на оставката, след което ще има конституционни процедури, разясни тя.

Преди 6-ти август Орешарски трябва да подаде оставка заради необходимостта по Конституция президентът да връчи на ГЕРБ, КБ и на още една политическа сила мандат и той да се върне. Имаше думи и идеи в този месец, в който 42-то НС ще работи да се излъчи кабинет на националното съгласие и спасение, който да премине в служебен, но това няма как да се случи. В рамките на това НС е немислимо да се излъчи ново правителство, стана ясно на консултациите вчера. Държавният глава няма пречка преди посочване на служебния премиер, да проведе консултации с политическите сили, поясни Цачева.

Няма как някой да се вмеси в изричната компетентност на президента, но за него е полезно да чуе определени имена, смята тя. За нас от ГЕРБ е важно по най-бързия начин да има оставка, да се извърти парламентарната рулетка, да се насрочи официална дата за избори и да минем през тяхното чистилище, обясни Цачева. Тя изрази съмнение в искреността на БСП за предсрочни избори. И го обясни с липса на отговорност и ясен политически изказ, зад които стоят някакви "техни си сметки".

Заявена е категорична подкрепа за предложенията на БНБ, каза тя. ГЕРБ ще подкрепи всяка инициатива на БНБ, която ще доведе до стабилизиране на банковата ситема, подчерта Цачева.За този месец работа на 42-то НС е нужно да бъдат гледани законопроектите, които са свързани с ратификации на международни договори, или има наказателна процедура от страна на ЕК и други, по които успеем да постигнем съгласие. Този парламент показа, че е нежизненоспособен и е хубаво, че му се вижда краят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 4863 |30.06.2014 Цецка Цачева: Служебният премиер да е финансист . 36| 4940 |25.06.2014 Цачева: Нов кабинет в този парламент е невъзможен . 56| 4726 |21.06.2014 Цачева: Не вярвам, че кабинетът „Орешарски" ще подаде оставка . 45| 5447 |17.06.2014 Борисов не виждал смисъл от КСНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads