Реклама / Ads
24| 6806 |14.04.2011 НОВИНИ

Ц. Цачева: Министрите, такива сте временно и по волята на премиера!

.
Ц. Цачева
Не може да има солова игра; друг ще оглави щаба на ГЕРБ, издигнем ли Цветанов, каза парламентарната шефка, но не пожела да отговори самата тя има ли желание да атакува президентския пост; няма как вторият човек след Борисов да не работи в предизборния щаб;
 

Несериозно е да се говори за селскостопанския сезон; не казвам, че няма такова, но тази тема не е сериозна, коментира по БНТ председателят на НС Цецка Цачева. Отговорност на президента е да насрочи изборите за местна власт, НС обаче трябва да се произнесе за президентските, напомни тя. Сюжетът около датата не е най-важното, каза тя.

Няма лошо да има международни наблюдатели; най-вероятно ще уважа искането, което е постъпило до мен от представители на опозицията, осведоми Цачева, според която опасенията за непрозрачност били несъстоятелни. Г-н Цветанов е зам.-председател на ГЕРБ; няма начин той да не е партийно обвързан с изборите - кое е по-коректно: да излезе в опуск и да работи в кампанията открито, честно и почтено; или мнимо да го прави. Няма как вторият човек след Борисов да не работи в щаба, осведоми Цачева, според която имало хипотеза, ако Цветанов бъде кандидат за президент, друг щял да оглави щаба. Не е проблемът в предизборния щаб на ГЕРБ, добави тя и каза, че по този начин социалистите се канели да оправдаят предстоящото си слабо представяне на изборите..

Не знам кои са спряганите личности; тези разговори се водят в изпълнителната комисия, аз не съм неин член, това е самата истина, каза Цачева. Въпрос за това дали тя самата иска да се бори за президентския пост още не бил актуален в ГЕРБ, завоалира конкретен отговор тя.

Цачева отказа да коментира и екипността в работата на кабинета
; тя била грижа и задача на премиера; но пък народните представители упражнявали контрол. МС е колективен орган, напомни тя и предупреди, че нямало министър, който да не знае, че е такъв само по волята на ПГ на ГЕРБ и личния избор на премиера.

Моята себеоценка е, че се справям не по-зле от предходниците ми, коментира себе си Цачева!

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5304 |08.03.2011 Цачева: ВСС ще реши кога ще заработи Специализираният съд . 20| 5026 |18.02.2011 Цачева: Политиката е екипна дейност! . 13| 5139 |12.02.2011 Ц. Цачева: Да бъдеш депутат не е професия . 16| 5750 |30.01.2011 Ц. Цачева: Секторните политики са приоритет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads