Реклама / Ads
22| 5175 |13.09.2011 НОВИНИ

Ц. Цачева: НС сега е уникално; вече няма статисти и пианисти

.
Цецка Цачева
ГЕРБ не бил обсъждал темата за излъчването на сериала "Стъклен дом" по време на кампанията. По-коректно към всички граждани било да се заяви, че в определени дни през изборната кампанията няма да има пленарни заседания, но без средства за бензин, коли и командировъчни.
 

Онези, които твърдяха, че ГЕРБ няма кадри, са опровергани от настоящата кампания, обяви по БТВ парламентарната шефка Цецка Цачева. ГЕРБ се явява ковачница на кадри, добави тя и като примери даде Ат. Семов и Поля Станчева, които преди години работели за ГЕРБ.

Отчетност на народните представители водят ПГ, а не председателят на парламента, обясни тя. Когато един депутат има основателна причина за отсъствие, той подава молба до ПГ и му се поставя резолюция. Едва тогава тя идва до мен и аз не съм отказвала, когато става дума наистина за сериозни причини, обясни Цачева, която се съпротиви на фразата "извинителна бележка".

Междувременно стана ясно, че опозицията имала повече неизвинени отсъствия отколкото ГЕРБ.

НС е постоянно действащ орган; депутатите имат ангажименти в НС в пленарните дни, а в останалото време са по избирателните си райони. Това, че кампанията е почти стартирала, не извинява отсъствията, категорична беше Цачева. 41 НС обаче било в уникална ситуация, защото сега не се гласува с чужди карти. В предишните парламенти имало дежурни статисти, които се превръщали в пианисти. По-коректно към всички граждани било да се заяви, че в определени дни през кампанията няма да има пленарни заседания, но без средства за бензин, коли и командировъчни, каза Цачева. Тя обърна внимание, че и без друго НС сега се превръщало в политика, в изборен канал.

НС няма да загуби нищо в ролята си на законодателна институция; но е важно всички партии да имат равен старт, а не тези, които са в парламента, да имат едно средство повече, каза още парламентарната шефка.

Редиците на ГЕРБ нямат нужда от стягане, както се оказа, че имат редиците на БСП, каза Цачева. В писмото на Ст. Данаилов нямало нито ред за институцията, за президентската двойка, а само за "моята партия", за "консолидиране на партията", коментира тя кандидатът за вице на левицата. Президентската двойка трябва да работи за монолита на държавата, установи тя и каза, че всички сериозни президентски двойки имали своите позитиви и силни страни. Въпрос на стратегия и кампания било всяка партия да си организира двойката. Не мисля, че номинацията на г-н Данаилов ще стресне някого в ГЕРБ, но е добре, че срещу нас има силен кандидат, заключи Цачева.

ГЕРБ не е обсъждал темата за излъчването на сериала "Стъклен дом" по време на кампанията заради участието на Стефан Данаилов в него. това не била работа на НС, а на СЕМ и съответните комисии, съобщи Цачева.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 5096 |06.09.2011 Ц.Цачева: Днес имаме нужда от единение на всички българи . 20| 6273 |31.08.2011 Цецка Цачева: Очаквам страсти и предизборни изненади в парламента . 51| 5164 |23.08.2011 Ц. Цачева: Недопустими са жертвите на политидеи . 55| 5841 |14.07.2011 Цачева: Няма безотчетни пари, Николаев - източва се парламентът

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads