Реклама / Ads
1| 4580 |11.09.2015 НОВИНИ

Цачева: Идва ред да обсъдим промените в Наказателния кодекс за трафикантите

.
Цецка Цачева
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева коментира организацията на работа на Парламента по време на предизборната кампания и законодателните му приоритети.Следващата седмица на второ четене в пленарна зала влизат и предложените изменения в Наказателния кодекс, свързани с трафика на хора и трафикантите.
 
За да се избегне използването на парламентарната трибуна за предизборна агитация, преди 25 октомври ще има дни, когато Народното събрание няма да провежда пленарни заседания. При необходимост такива заседания ще бъдат свиквани, съобщи тя. За да се изпълни законодателната програма, обаче, от 16 септември пленарният ден ще бъде удължен с 2 часа, петъчният контрол – вероятно с три, до 17:00 часа, като от сега е ясно, че ще има и две извънредни заседания – на 29 септември и 6 октомври, каза парламентарният шеф и уточни, че преди вота – от 14-ти до 23 октомври, Народното събрание няма да заседава. Убедена съм, че по този начин работата на Парламента няма да бъде затормозена от предстоящата предизборна кампания и ще се гарантират честни и равнопоставени за всички политически сили избори, заяви Цачева.

За осигуряването на кворума пленарната зала по време на предизборната кампания председателят на Народното събрание ще разчита на отговорно поведение от страна на ръководствата на парламентарните групи. “Предлагаме вариант, при който и народните представители да могат да участват в предизборната кампания, особено номинираните за кметове на населени места и всички останали с ангажименти в кампанията по партийна линия, и да има разбиране, че Парламентът е работеща институция и няма как заради изборите да спрем своя нормален законодателен процес”, продължи Цецка Цачева.


Според председателя на парламента Цецка Цачева на този етап държавата ни се справя отговорно и добре с въпроса за бежанците. "При нас няма ексцесии, свързани с тези хора, които се наблюдават в съседни нам държави- Гърция, Македония, Сърбия. Това говори за готовност на българските институции да се справят с този проблем. Не бива да забравяме обаче, че този процес е сложен. И винаги може да се появи нещо, което да ни изненада", каза още тя пред камерите на БНТ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 12257 |06.09.2015 Жената, за която ИД дава $100 000: Да се съюзим, иначе - идват при вас, българите . 11| 6709 |24.08.2015 Н. Младенов: Заплахите за България идват отвътре, а не отвън . 2| 4758 |20.08.2015 Идва китайският колега на Цацаров . 1| 5075 |09.08.2015 Жегата идва с нова сила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads