Реклама / Ads
0| 4316 |09.10.2015 НОВИНИ

Цацаров иска имунитета на кандидат за общинар в Плевен

.
Сотир Цацаров
Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане за снемане на имунитета на кандидата за общински съветник в Плевен Борислав Георгиев във връзка с разследване за хулиганска проява, съобщиха от прокуратурата.
 

 Инцидентът станал на 3 октомври, когато се състояло организирано събиране на симпатизанти на футболен клуб “Левски“ за откриване на фенклуб в Плевен.

 

След приключване на мероприятието част от феновете посетили заведение в града, стопанисвано от Борислав Георгиев, където употребили алкохол.

 

Малко след полунощ А. Христов, М. Хиндлиян, М. Пеков, И. Георгиев, Н. Данчев, Борислав Георгиев и други се отправили към друго заведение – клуб „Модерно“, където взели в пререкания с управителя на клуба, който не ги допуснал, тъй като при предходни подобни събирания феновете извършвали неправомерни действия.

Скандалният кандидат за общински съветник на ДПС Трайчо Василев остана без имунитетПричината е вчерашното нападение над екип журналисти

 

Реакцията на феновете от тази група била нанасяне на множество удари по лицето и тялото на управителя на клуба, счупване на вратите на клуб „Модерно“ и столове, намиращи се пред него, хвърляне на бутилки и камъни към входовете на клуба и намиращата се до него дискотека.

 

Борислав Георгиев участвал в хулиганската проява, като нанесъл удар с юмрук по лицето на управителя на клуб „Модерно“.

 

На място пристигнали полицейски сили, които въпреки оказаната съпротива срещу тях от футболните фенове успели да възстановят обществения ред.

 

Тъй като от деня на регистрацията си като кандидат за общински съветник Георгиев се ползва с имунитет, срещу него не може да  бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

 

За това незабавно е уведомен главният прокурор, който внесе мотивирано искане до ЦИК за даване на разрешение Борислав Георгиев да бъде задържан и привлечен като обвиняем за хулиганство.

 

Това е второ такова искане до ЦИК. Без имунитет вече остана скандалният кандидат за общински съветник на ДПС Трайчо Василев-Пиже след нападението над екип на Нова телевизия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 10784 |09.10.2015 Цв. Василев: Искам да се върна в България и справедливо правосъдие . 0| 4003 |08.10.2015 Лекарският съюз иска актуализация на бюджета на НЗОК . 5| 4221 |08.10.2015 Сотир Цацаров: Трябва да има вътрешни икономии . 4| 4638 |07.10.2015 ЦИК свали имунитета на Пиже

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads