Реклама / Ads
5| 13692 |29.06.2017 НОВИНИ

Цацаров напусна заседанието на ВСС заради подкрепата на Панов

.
Източник: БГНЕС
Членове на Висшия съдебен съвет напуснаха заседанието на Съвета заради протест в подкрепа на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Поради липса на кворум беше отложено за неопределено време обсъждането на сигнал, обвиняващ Панов, че е участвал в партийно-политически митинг.
 

Само четирима души бяха пред съдебния кадрови орган, когато председателят на Върховния административен съд Георги Колев обяви, че така не може да се работи.

 

След него главният прокурор Сотир Цацаров каза, че на монитора си вижда публикация в сайтове на подсъдим и обвиняем, описващи как протестиращи са оставили болтове пред ВСС в подкрепа на Панов. Цацаров отсече, че тоя цирк му идва в повече и си тръгна, въпреки че Соня Найденова припомни, че съдебният кадрови орган и друг път е работил в условията на протест, цитира БНР.

 

Така сигналът на една информационна агенция, откриваща етичен проблем в присъствието на председателя на ВКС на протест в подкрепа на изгонения католически свещеник от Белене Паоло Кортези, остана за друг път, без да е ясно за кога.

 

Единственият коментар, крайно лаконичен, за проваления кворум и участието му в протеста, беше на Лозан Панов:


"Не виждам никаква видима причина, която да провокира подобно действие. Мисля, че всеки един от вас може да си направи изводите. Няма какво да коментирам. Притеснителното е, че държавата се преобръща в нещо различно от това, което трябва да бъде - една нормална държава. Защитата на човешките права не са партийно-политическа дейност".

По-рано група граждани се събра пред сградата на ВСС  в подкрепа на председателя на ВКС. Инициативата, наречена "бдение", беше организирана в социалните мрежи, малко след като стана ясно, че на редовното си заседание днес пленумът на съдебния кадрови орган ще обсъжда сигнал, в който се твърди, че Панов е присъствал на събитие в подкрепа на отец Кортези, на което е имало и политически лица, с което Панов е нарушил Етичния кодекс на магистрата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6132 |23.06.2017 Цацаров поиска имунитета на депутатите Марешки, Таскова и Христов от ”Воля” . 1| 7896 |21.06.2017 Фрогоко: Цацаров и Евгени Диков с издънки с декларациите си пред ВСС . 0| 6211 |20.06.2017 Цацаров поиска имунитета на депутат от ГЕРБ за катастрофа . 3| 5942 |19.06.2017 Цацаров: Две дози по-малко политика и съдебната реформа току-виж се случила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads