Реклама / Ads
5| 4144 |20.12.2018 НОВИНИ

Цацаров скочи на промените в антикорупционния закон

.
Сотир Цацаров
Нищо не налага скоростта, с която са приети новите промените в антикорупционния закон. Не съм запознат и не мога да ги коментирам, ще мога, когато това стане в рамките на нормална зоконодателна инициатива. Бързината с която се приеха промените беше изненада за мен. Бързината е вредна.
 

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти, които търсеха коментара му за разширяването на правомощията на КПКОНПИ.

 

"Говорим за два законопроекта, които касаят антикоропционния закон. Единият следваше да заличи последиците от тълкувателното решение на ВКС. Аз бях в народното събрание и изразих становището си по този въпрос. Същевременно разбирам, че предмет на обсъждане е бил и втори законопроект, който са оказва доста подробен, който се оказва изпълнен с разпоредби, които се нуждаят от доста внимателно обмисляне. Ако съм изразил подкрепата си, и тя е съвсем категорична, тя е по отношение на първия законопроект имам известни резерви за бързината по силата на която е тръгнала  втория законопроект. Съвсем разумно е тази бързина да влезе в рамките на нормалния законодателен процес. Има положения, които при всички случаи трябва да бъдат обсъдени.", заяви Сотир Цацоров пред журналисти.

 

"Ще коментирам тези промени, когато мога да се запозная по-подробно с тях. Запознат съм най-общо казано с промените. Нали не очаквате, че по цял ден стоя и чета сайтове. Не мога да коментирам промените предложени с втория законопроект. Ще има становище, когато това стане в хода на нормална законодателна инициатива."

 

Ако при първият законопроект скоростта с която беше приет беше наложителна в момента нищо не налага такова бързане по отношение на втория законопроект. Този законопроект се нуждае от внимателно обмисляне и юридическо прецизиране." беше категоричен Цацаров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3765 |20.12.2018 Приеха промените в антикорупционния закон . 1| 3936 |20.12.2018 Михаил Екимджиев: Промените в НК са пример за перверзно транспониране на директива . 10| 10857 |19.12.2018 Иван Петров: Очаквайте следващият шеф на ВКС да е Сотир Цацаров, ще си купим жълти жилетки . 2| 3885 |19.12.2018 Обсъждат още промените в антикорупционния закон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads