Реклама / Ads
41| 6999 |30.01.2016 НОВИНИ

Цацаров цитира Филчев: Костов и Кънев не случиха на главни прокурори

.
Сотир Цацаров
Сякаш свикнахме, че около нормалната работна атмосфера винаги се генерират някакви скандали, заяви по НТВ главният прокурор Сотир Цацаров. Двама собственици на медии имат свои проекции в икономиката и решават противоречията си на наш гръб, заяви той.
 
Да свалим малко митичната сила на прокуратурата, силата е в съда. Максимумът, който може да бъде направен, е задържане за 72 часа, другото е в ръцете на съда, заяви той.

В цялото производство действията подлежат на съдебен контрол. Да образуваш или да не образуваш, да решиш или да не решиш зависи от резултатите от проверката на ДАНС, каза той по темата за ваксините.

Нямам впечатление, че Христо Иванов хвърли оставка с облекчение, ако политическият имидж или следващи прояви го е изисквало, той го е казал, но едва ли го направи с облекчение, повтори Цацаров. Той бил разговарял съвсем експертно и с Кънев и с Иванов, бил виждал и как разговаря Христо Иванов с премиера и имало разлика в поведението му.

На някои много им е важно да имат противник, да казват този е лош, обясни Цацров.

Трябва ли главният прокурор да мълчи, когато Радан Кънев се опитва ежедневно да си плакне устата с това. Аз не съм поставен тук, за да мълча. Иван Костов не случи на главни прокурори, цитира той Никола Филчев и каза, че имал две негови книги.

Промените в Конституцията са само основа; стига с тази мантра, после идват процесуалните закони, а хората се интересуват колко бързо се бъде производството и дали крадците на имуществото им ще бъдат наказани.

Няма да стигне времето да изброим хората, които искат да си тръгна. Защо трябва да им правя удоволствието, попита той. И каза, че има други авторитети - семейството му, проф. Герджиков, който му преподавал. Не ме карайте да мисля за оставка, защото така мисли в. Капитал, каза той.

Според мен Висшият съдебен съвет не трябва да подава оставка, нещо повече - няма как този орган да се саморазпусне. Има само индивидуални решения за подаване на оставка, обясни той.

По повод записите на "двете каки" Цацаров смята, че записите били пускани услужливо, изчислено във времето и според съответната конюнктура. В записите има следи от манипулация. Тази манипулация се използва от определени сили, за да дестабилизират ситуацията, смята главният прокурор.

МВР трябва да разполага с полиция и много голяма жандармерия, която да функционира вън от градовете с права като полицията и с разследващи функции, това е испанският модел, чийто привърженик съм аз. Тази разгърната мрежа е в компетентността на НС. Това силово министерство трябва да е в страната, при хората, това е въпрос на обсъждане и концепция, заяви Цацаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 15883 |28.01.2016 Ченалова: Цацаров поиска да осъдят Цветанов; Пеевски и Сталийски грабят КТБ . 4| 5106 |27.01.2016 Ведомството на Цацаров: Ще ревизираме дейността на спецпрокуратурата . 8| 4506 |27.01.2016 Р. Кънев: ЕК е изключително критична към Цацаров . 7| 4863 |27.01.2016 Радан Кънев иска оставките на Сотир Цацаров и Георги Колев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads