Реклама / Ads
35| 18515 |25.03.2018 АКТУАЛНО

Цецо Виолетовия и Бойко Международния срещу ЕС и САЩ - радуется вся Москва…

.
Цецо Виолетовия в Поморие Източник: БНР
Цецо Цветанов, онзи с литературния изказ, рече, че България няма да гони руски дипломати. Други 20 от ЕС да, но ние – не. Решението се огласява от държавни глави и премиери. Не и тук. Тук решава Цецо. Кръстя се, че на свят ден Благовещение споменавам скверни опасения... Но наистина така изглежда.
 
Когато има нарушаване на националната ни сигурност, разбира се, че се предприемат съответните действия от компетентните органи. Към настоящия момент нямаме такива данни, за да пристъпим към изгонване на руски дипломати от България". Това коментирал пред медии в Поморие председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Цецо бил на семинар с партийци. Бил с ново лилаво сако. Цецо Виолетовия…

 

След тази негова изява се налагат поне няколко обяснения.

Цецо не е схванал, че не става дума за нашата национална сигурност конкретно, а за тази на Европа, след атаката на британска територия. Подкрепата на останалите страни е за да не се допусне такова нарушение и другаде, а не заради действия на тяхна земя. Ако извършителите на нападението срещу Скрипал и дъщеря му бяха действали в България, едва ли щяха да известят за това Цецо, та да изгони съответните посланици, нали? Толкова ли е … Цецо? Или се прави? Повече?

 

Защо обаче се изказва Цецо, който не е премиер, нито външен министър? Поне не беше до събота.

 

Неговият шеф – засега – пояснил на свой ред: „Аз и вчера поисках повече доказателства - от "висока степен на вероятност" да стане "пълна вероятност“. Всички вярваме на позицията на Великобритания. Но когато има една вероятност, има и друга вероятност". Бре, бре – същински експерт…

 

Има обаче и трета вероятност. Тя е Борисов да е обещал в Брюксел на останалите, че подкрепя идеята. Иначе защо две от най-големите британски издания „Гардиън“ и „Таймс“, ще съобщават, че България е сред подкрепящите?

 

Така че Борисов първо е обещал, а после му се е обадил Волен, например, и му е казал, че Атака ще развали дуслука в управлението, ако бъдат погнати руски дипломати. А може и от Кремъл някой да е звъннал. И да е задал следния въпрос: Какво ще правите, ако ви спрем газта или извадим Кой стои зад Гинка по сделките с ЧЕЗ и сделката с църковните имоти в центъра на София? Неприятни въпроси, да знаете.

И Бойко се сетил за любимия си девиз: Мъжко е да обещаеш, човешко е да не го изпълниш. Трети мандат ни управлява с него.

 

Как е при другите? Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че още в понеделник ще бъдат предприети действия спрямо десетки руски дипломати в отговор на отравянето на Сергей Скрипал във Великобритания. Държи обаче това да е част от общи действия със странте от ЕС. Решението било взето на съвещание в Белия дом, в което са участвали посланикът на САЩ в Русия Джон Хантсман, финансовият министър Стив Мнучин, министърът на търговията Уилбър Рос, министърът на правосъдието Джеф Сешънс, шефът на Пентагона Джим Матис, шефът на националното разузнаване Дан Коутс, както и напускащият поста си съветник по националната сигурност Хърбърт Макмастър. Няколко часа тези хора обсъждали ситуацията.

Така е, като си нямат Цецо и Тръмп не може да се врътка като Бойко…  

 

Френският президент Еманюел Макрон: Подкрепяме изцяло позицията на Великобритания, изразена от Тереза Мей. Франция ще последва стъпките спрямо руски дипломати“.

 

Пита се: Макрон, Тръмп и останалите по-тъпи ли са от Цецо и Бойко? Защото така излиза от приказките на нашите.

 

И още: Британските, френските, германските, американските, италианските и пр. разузнавания по-некадърни ли са от нашите?

 

И трето питане: Бойко и Цецо по същият начи ли ще се извъртат по време и след срещата на ЕС с Турция във Варна?

 

Валери Донов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 9480 |15.02.2018 „Шпицкомандата“ на Цацаров запушва устата на следовател Бойко Атанасов с нов сигнал . 16| 18223 |04.02.2018 Следователят Бойко Атанасов: Загатнах за пазарлък на прокурор Гешев с организирани престъпни групи . 3| 6248 |11.12.2017 Бойко Рашков поиска от Цацаров независима комисия да разследва СРС-ата . 10| 11220 |09.11.2017 Лидерът на БОЕЦ: Бойко, Цветанов е прибрал повече пари от НАП, питай го!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads