Реклама / Ads
15| 10281 |19.09.2020 АКТУАЛНО

Даниел Смилов: Стуацията в България напомня филм на Тарантино, гръмне ли един...

.
Даниел Смилов
Ситуацията в момента напомня последна сцена от филм на Тарантино: всеки се цели с пистолет в главата на другия, гръмне ли един, всички започват. Накрая се броят труповете, коментира политологът Даниел Смилов.
 

Ключови руски проекти продължават да бъдат прокарвани. В газовия казус основният икономически и политически интерес е руски. За т. нар. „Балкански поток“ ние на практика дадохме парите, които щяхме да спечелим от транзита на газ, за да построим ненужен, паралелен на съществуващия тръбопровод. И загубихме милиард и нещо. От този проект в крайна сметка можем да излезем на червено, заявява пред Банкеръ Смилов.

 

От икономическа гледна точка сегашната ситуация не е лоша за оставка, кризата още не е настъпила с пълна сила. Оставането на едно слабо правителство в обострена ситуация би било опасно за страната. Кредитните рейтинги вече отчитат политическата ни нестабилност, смята той.


Когато течеше скандалът със Скрипал никой не знаеше за случая „Гебрев“, узна се по външен натиск. И това става в суверенна държава, член на ЕС. А сега правителството иска да каже, че протестите били проруски и то пази България от Русия!, посочва Смилов.


България единствена в целия ЕС зае по случая Скрипал руската позиция, избрахме да вярваме на Русия, вместо на партньора ни в НАТО Великобритания. Това беше шокиращо.


У нас въпросът е дали партиите реално искат да променят нещата или да влязат в уговорки, както обикновено, ето тук трябва да се внимава – за инженерни проекти-патерици. Г-н Марешки например зае всички възможни позиции по повечето въпроси, Бареков преди време - също.


Ролята на Цветанов е интересна. Той със сигурност ще отнеме гласове от ГЕРБ, но за голяма политическа партия са необходими цял пакет от инструменти и индивидуална разпознаваемост, а той е прекалено свързан с ГЕРБ, казва още политологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 13907 |02.02.2020 Доц. Даниел Смилов: На път е да се разгори якобинска вакханалия, жертва ще падне целият обществен ред . 15| 13087 |30.07.2019 Даниел Божилов: Драги ми Блъсков, не искам Гешев, заради чадъра върху вас . 5| 5513 |09.04.2019 Даниел Вълчев е новият декан на Юридическия факултет на СУ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads