Реклама / Ads
31| 11705 |20.01.2021 НОВИНИ

Цветанов: Борисов да отговори защо човекът на ДПС - Горанов съставя листите на ГЕРБ за вота

.
Цветан Цветанов
Симбиозата между ГЕРБ и ДПС беше силно изразена на местните избори през 2019г. Тази симбиоза и днес продължава. Аз ще цитирам Бойко Борисов, който миналата година освободи трима министри, затова, че те са част от подкрепата, която получават от ДПС. Това бяха финансовият министър Владислав Горанов, вътрешният министър Младен Маринов и министърът на икономиката Емил Караниколов. Това показа много ясно, че има такава симбиоза.
 

Това коментира лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов в ефира на TV+.


"Въпросът е още по-голям сега, защото трябва да се отговори на въпроса кой в момента реди листите на ПП ГЕРБ, защото тук трябва да знаят членовете на ГЕРБ, че реденето не е на политически принцип, а то се прави от Владислав Горанов, Георги Харизанов и разбира се някой от тези трима министри ще намери водаческо място в следващия парламент", допълни той.

 

"По-специално Горанов ги реди, а Харизанов е човек на всички, многофункционален е в адаптацията. Знаем какво направи в "Напоителни системи", знаем и каква роля играе в ГЕРБ", каза още Цветанов.

 

Борисов в типично негов стил не иска да ни се сърдят руснаците и Путин за позицията му за Алексей Навални. Но от това „сърдене“, Борисов превърна страната ни в зависима от енергийните проекти. Това за пореден път показва, че Борисов има определена зависимост от прокарването на руските интереси на територията на страната, което е в ущърб на националните интереси и за сметка на българския данъкоплатец. Това каза още председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по TV+ и TV 1.


Цветанов припомни за пасивното отношение на приемиера и за случая „Скрипал“ и как публично го е порицал за реакцията му и подчерта, че човек трябва да е много последователен в принципната си позиция.


„С „Турски поток“ виждаме, че по всяка вероятност страната ни ще бъде санкционирана от европейските регулатори, а българският потребител ще се окаже, че субсидира преминаването на газ през България. От тази гледна точка трябва да има много по-силна опозиция в българския парламент, която да изрази своето мнение, но виждаме, че БСП и ГЕРБ в тази ситуация се пресичат и са заедно. ДПС в техен стил ще замълчат и няма никаква яснота за този договор“, заяви Цветанов.

 

„Въпросът, който зададох към управляващите и по-точно към Теменужка Петкова, Томислав Дончев и към Бойко Борисов, имало ли е срещи между тях и хора от забранителния списък на ЕС и на САЩ, на територията на страната и извън пределите й. От тази гледна точка виждаме, че вече 4 ден няма абсолютно никакъв отговор“.

 

Цветан Цветанов каза, че иска да получи отговор на зададения от негова страна въпрос, за да може да продължи. Той подчерта, че пита за лица, които са били свързани с „Южен поток“ – сериозни хора и фактори, които са участвали активно, в това което се е случвало. Разговорите са били проведени преди започването на „Турски поток“.

 

По думите му „Турски поток“ е философията на „Южен поток“, но с много по-малко обем газ, който трябва да премине през това трасе.

 

Като цел на тези разговори той определя резултатът, който имаме днес – „Турски поток“, 3 млрд.лв. с инвеститор Булгартрансгаз и риск от този проект да е изцяло за сметка на българската страна. Русия няма никакъв инвеститорски елемент, а е била само изпълнител на този проект.

 

Поради липсата на парламентарен контрол към изпълнителната власт, липсата на реална опозиция в българския парламент, се стигна до това състояние и сме свидетели на това, което се опитва да направи правителството, с обявяването за изграждането на площадка на 7 реактор на АЕЦ „Козлодуй“ може да бъде изграден с платеното оборудване от „Белене“.


„Преди година и половина „Турски поток“ се представяше като нещо изключително важно за енергийната сигурност на страната, а в момента виждаме само вход и изход без абсолютно никакви разклонения“, припомни той.


Цветанов подчерта, че винаги се е противопоставял от зависимост към Русия, а Борисов е казвал, че ще правим газов хъб, а в момента такъв няма. „Казваше, че ще има концесионни такси за страната, а ние виждаме дълг от 3 млрд. лв. и риск за страната ни“.
Председателят на Републиканци за България каза, че в един следващ парламент, една анкентна комисия и възстановяване на парламентаризма в тази му функция, да е контрол на изпълнителната власт, ще могат да излязат много истини.


„За съжаление това ще се случи след изборите, а до тогава ще ни се пускат съответните фейк новини затова колко е хубав и успешен този проект за България“, каза Цветанов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 14182 |20.01.2021 Съпругата на Лозан Панов: През 2013 година Борисов ми каза, че всичко в България зависи от Пеевски . 54| 18448 |19.01.2021 Сашо Диков с писмо до премиера Борисов: Докога ще мълчите коя е ”Мата Хари”? . 42| 4519 |19.01.2021 Борисов: Спекулациите, че сме избрали определена фирма за ваксини не отговарят на истината . 28| 6878 |19.01.2021 Доц. Стойчев: Слави няма харизмата на Сакскобургготски и Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads