Реклама / Ads
0| 3809 |08.12.2019 НОВИНИ

В цял свят доброволци спаха на открито, за да съберат пари за убежища на бездомни

.
Източник: БГНЕС
Близо 60 000 души в над 50 града по света се включиха в акция под надслов ”Най-голямото спане на открито в света”. Целта на кампанията е да алармира за все по-големия брой бездомни.
 

154 милиона души са без дом или са настанени във временни убежища и бежански лагери. Огромна част от тях живеят в риск. Много световни звезди и обикновени хора се опитват да помогнат на хората в нужда.

 

„Кризата с бездомниците е обхванала целия свят. Тази нощ милиони хора ще спят на откритo, защото нямат друг избор. Независимо дали е прекалено топло, студено, дали вали или е опасно. Има разлика между това да не искаш да виждаш бездомници и това да искаш да им помогнеш. Ние правим второто“, споделиха участници в инициативата..

 

Инициативата бе масово подкрепена в Лондон, Мадрид и Ню Йорк. Нито проливният дъжд, нито студът попречиха на хората, които избраха на прекарат нощта в спални чували на лондонския площад Трафалгар, съобщава БНТ. Британската столица е само един от 50-те града по света, включили се в акцията "Най-голямото спане на открито". Идеята на кампанията е да се съберат средства, с които да се осигури подслон на бездомните хора.

 

 „Не можеш да останеш безразличен и никой не може да ме убеди, че няма механизъм, по който да помогнем на тези хора“, заявява световноизвестната британска актриса Хелън Мирън, която също участва в благородната кауза. Нощ на открито бяха организирани освен в Лондон, още в Единбуг и Кардиф.

 

Ню Йорк е сред най-богатите градове в света, но според статистиката в мегаполиса живеят над 60 000 бездомници. Около 1000 души се престрашиха да пренощуват на Таймс Скуеър, разчитайки единствено на якета и спални чували, които да ги стоплят. Кампанията подкрепи и холивудската звезда Уил Смит, който излезе на сцената, за да прочете на доброволците приказка за лека нощ.

 

Идеята да почувстваш какво е да си бездомник в града събра и младежи в Испания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4509 |29.11.2019 Патриотите искат въвеждане на граждански арест и доброволци да помагат на МВР с ромите . 2| 4346 |22.11.2019 Експерт: Течът на данни в НАП привлече вниманието на хакерите от цял свят . 0| 3679 |05.11.2019 Доброволци заловиха над 500 метра бракониерски мрежи с риба и раци от язовир ”Ястребино” . 3| 4179 |05.10.2019 Екоактивисти започват двуседмични протести в 60 града по целия свят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads