Реклама / Ads
3| 3642 |10.06.2021 НОВИНИ

ЦИК: Имаме предложение от друга фирма за доставка на машини

.
Цветозар Томов
Имаме предложение и от друга фирма - ”Панов” ЕООД, което току що пристигна. Комисията ще разгледа предложението и дали то отговаря на техническите спецификации. Това обяви говорителят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов.
 

По думите му в близките 3 дни ще има пълна яснота дали ще могат да бъдат набавени допълнителни машини за изборите.

 

Припомняме, че преговорите между Централната избирателна комисия и „Сиела Норма“ зациклиха.

 

„Искам да ви уверя, че ЦИК и „Сиела Норма“ са в непрекъснат контакт и това, за което възникна спор, касаещ закупуването на нови устройства и по който не се стигна до споразумение, не означава, че ние сме прекратили съвместната си работа“, категоричен бе Томов, който допълни: „Работи се по въпроса за финализиране на договора от 6 февруари за доставка на машини, нещата са във финална фаза и по този повод ЦИК изпрати две писма за изпълнение на детайли, свързани с изпълнение на договора.“

 

Според ЦИК е добре да се добавят още 1500 устройства. „Това обаче не означава, че ако не успеем да ги закупим, това ще доведе до провал на изборите. Буквата за закона може да бъде изпълнена и с 9600 машини“, каза Томов.

 

Относно гласуването в чужбина, той заяви, че най-много заявления за гласуване - 16 363, са подадени от Турция, следвана от Великобритания, Германия и Испания, където по традиция има най-много българи. „За пръв път в чужбина ще има близо 800 секции извън страната. Решението за това да бъде взето най късно до 18 юни, за да се облекчи процеса, обясни говорителят на ЦИК“, добави той и увери: „Няма да се стигне до хаос в чужбина. Организацията върви нормално.“

 

 

 

Условията и реда за поставените под карантина или в задължителна изолация хора, които към момента са около 25 000, също предстои да бъдат уточнени, като броят им може да бъде и двойно по-малък предвид тенденцията за стихване на епидемията, каза говорителят на комисията.

 

Във връзка с началото на предизборната кампания утре Централната избирателна комидия се надява участниците в нея да се държат като цивилизовани конкуренти.

 

„Надяваме се кампанията да протече в рамките на добрите нрави и толерантност, както и да се спазват противоепидемичните изисквания“, коментира говорителят.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3666 |10.06.2021 Ген. Спасов: Имитация е, че имаме висока бойна готовност . 5| 4370 |09.06.2021 Мариян Боновски пред Фрог: Съвсем скоро ще имаме вертолети за спасяване . 7| 4294 |07.06.2021 Георги Лозанов: Съдбата на ГЕРБ щеше да е друга, ако бяха подали оставка при протестите . 8| 3064 |24.05.2021 Министър Денков: Нека не си правим илюзии – имаме да свършим още много неща за българското образование

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads