Реклама / Ads
2| 3687 |23.11.2020 НОВИНИ

ЦИК иска устройствата за машинно гласуване до 10 февруари

.
Източник: БГНЕС
9600 ще са устройствата за машинно гласуване на парламентарните избори догодина. Те трябва да бъдат доставени до 10 февруари. Това става ясно от информация на Агенцията по обществените поръчки, цитирана от Българското национално радио.
 

Оферти за машините ще се приемат до 29 ноември. Обществената поръчка за машините няма да бъде възложена, без да се провеждат преговори с кандидатите поради особените обстоятелства.

 

Пределната цена е 36 милиона лева. Участник, предложил по-висока такава, ще бъде незабавно отстранен от конкурса. Цената включва и логистичното осигуряване на машините, както и обучението на ЦИК, районните и секционните избирателни комисии при провеждането на предстоящите парламентарни избори догодина.

 

Централната избирателна комисия очаква машините да бъдат доставени до 10 февруари. Ако устройствата се доставят на партиди, последната трябва да е в складовете не по-късно от 25 дни преди изборния ден. Софтуерът пък трябва да бъде инсталиран до 20 дни преди самия вот, обясняват още ат АОП.

 

Ако избраният доставчик не изпълни договора ще дължи неустойка в размер на 150 процента от цената по договора. Максималната стойност на обществената поръчка е 36 милиона лева, предупреждават още от Агенцията.

 

Устройствата трябва да са с инсталирани системен и приложен софтуер, включително и изходния код, така че да могат да се използват при всички избори, без намеса на доставчика. Машините трябва да имат и достатъчен собствен заряд, който да подсигури поне 30-минути работа на устройството при проблеми с електричеството.

 

Кандидат в настоящата процедура за възлагане на обществена поръчка може да бъде всяко българско или чуждестранно физическо или юридическо лице или техни обединения, както и всяко друго образование, което има право да изпълни услуги с доставка, съгласно законодателството на държавата, в която е установено, като всеки кандидат трябва да отговаря на предварително обявените изисквания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 7220 |23.11.2020 Мая Манолова: Властта трябва да иска прошка от народа . 4| 4516 |22.11.2020 Учители искат да се мине на онлайн обучение до Коледа . 16| 13549 |22.11.2020 Адв. Михаил Екимджиев: Премиерът може да поиска имунитет да не го разследат за кюлчетата злато и пачките с евро . 16| 4760 |21.11.2020 Полицаите готвят втори голям протест, искат си 30-те процента увеличение на заплатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads