Петък, 20 Октомври 2017, 17:22
Frognews
12| 7009 |06.06.2016

ЦСКА на Ганчев и Стоичков обещава инвестиции за 40-50 млн. лева

.
Юлиан Инджов
Преименуваният от Литекс на ЦСКА клуб няма да плати нито лев от дълговете на ПФК ЦСКА АД.Следващите две години трябва да се осигури 40-50 млн., за да се построи нов стадион, защото през следващите две години новото или което и да е дружество няма да може да участва в евротурнирите - независимо дали ще стане шампион. Това заяви един от мажоритарните акционери на новото дружество Юлиан Инджов.
Ето как бизнесменът, съдружник на Гриша Ганчев и Христо Стоичков, обясни цялата ситуация на "Армията" по следния начин:

"До 30 юни ще стане ясно къде ще играе ЦСКА, а дотогава ще трябва да се предложат плановете за оздравяване и да се вземе лиценз за състезателните права на дружеството, което изкупи ФК Литекс.

Юридически няма проблем БФС да допусне новото дружество да се състезава в "А" група, защото използва лиценза на Литекс.  Ако трябва да кажем дали това е правилно или не, ще има много мнения "за" и "против".

Това е единственият вариант ЦСКА да участва в “А” група през следващия сезон. Към днешна дата съществуват точно два варианта за игра на ЦСКА, независимо чрез кое търговско дружество, в първенствата на България. Единият е чрез оздравяване и другият - чрез купуване на лиценз на някой от отборите, които имат такъв за "А" група. Ние с г-н Ганчев вървим и по двата варианта, но очевидно първият няма да даде резултат. Защо?! За да участва старато търговско дружество в "Б" група, трябва да получи професионален лиценз, трябваше да се подадат документи, които старото търговско дружество няма как да ги подаде. Шансът е оздравяване, приемане плана за оздравяване и отново във "В" група.

Не, че не вярвам, оздравяването е възможно, но това значи да постъпим нечестно спрямо доста хора. Искаме да стане ясно кой доведе това търговско дружество в това състояние. Единственият начин е да си извърви пътя, както е написано в търговския закон.

Ако се приеме план за оздравяване, много трудно някой ще потърси сметка на хората, които са довели търговското дружество до това състояние. Ще са съсредоточени в плащанията на дълговете. Освен това трябва да се инвестира 40-50 млн. за изцяло нов стадион.

Задълженията към държавата и останалите кредитори са натрупани от търговското дружество ПФК ЦСКА, което е оперирало с активите на клуба. Това са стадионите, базите, ДЮШ, футболистите на клуба и тн. Те си вървят със самото дружество. Ако това търговско дружество бъде ликвидирано, естествено, че няма кой да плаща никакви задължения. Крайните кредитори по съдебен път могат да потърсят отговорност от ръководството, ако считат, че са подведени от клуба", отговори Инджов на въпрос дали той и съдружниците му имат намерение да изплащат стари задължения към държавата и други кредитори.

"Новото дружество е създадено с капитал от 50 000 лева. То в момента няма никакви задължения към старите кредитори и държавата. В продължение на една година това дружество издържаше футболистите на ЦСКА, които донесоха купата на България. Не са натрупани нито лев задължения към държавата или който и да е кредитор. Напротив. Това дружество започна да инвестира в терените на "Армията" и "Панчарево".

Тук е заровено кучето, така да се каже. Това или което и да е дружество ще получи лиценз да оперира с клуба ЦСКА, ако МС отдаде под наем спортните бази и терена. Сигурност, че ще ги получим няма, но се надяваме да ги получим. Правим всичко това, за да продължи славата на ЦСКА", посочи още той пред БНТ.

" Следващите две години трябва да се осигури 40-50 млн., за да се построи нов стадион, защото през следващите две години новото или което и да е дружество няма да може да участва в евротурнирите - независимо дали ще стане шампион.

По принцип гаранция за парите никой не може да даде, но ние с Гриша Ганчев ще направим всичко възможно да подобрим терените, независимо, че нямаме никаква сигурност. Те не са дадени на спортното дружество, а са собственост на спортното министерство.

С г-н Ганчев обяснихме на г-н Стоичков каква ни е идеята и той реши да я подкрепи. Купихме Етрополе, за да запазим тяхната ДЮШ и да я приобщим към тази на ЦСКА.

Ако феновете припознаят дружеството за своя клуб, аз ще продължа да помагам. Оздравяването за мен не е добра идея и аз не бих участвал в такова начинание.

Ако трябва да се изразя образно, всички са яли и пили, последният казва, че ще отиде до тоалетната, изнизва се и всички ти оставят да платиш сметката.

Комбинацията от г-н Ганчев и Христо Стоичков ще бъде много ползотворна за клуба ЦСКА. Не мога да отрека качествата на единия и на другия. Считам, че тяхното участие ще доведе до сериозни успехи.

Все още теоретично стои отворена вратата за старото дружество. Надявам се това да приключи в рамките на месец юни и да има единомислие по оздравяването на този велик клуб", завърши Инджов.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 9 млн. души умрели от замърсяване на околната среда 0| 2 |20.10.2017 . Още опасни тунели плачат за ремонт 0| 186 |20.10.2017 . Предлагат две зони за небостъргачи далеч от центъра на София 0| 403 |20.10.2017 . ФРОГОКО: Депутатите пак приравниха банките с държавата 0| 523 |20.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах