Реклама / Ads
54| 6885 |01.05.2011 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Атакуват ни бандити и политици, свързани с тях

.
Цветан Цветанов
Записът за ареста на Тенчо Попов е трябвало да бъде предаден и проверен преди една година. Ние ще си понесем наказанието за това, но трябва да се говори и за подкупа от 60 000 евро. Не съм се уплашил от атаките срещу мене.
 

Това е една организирана престъпна група, която краде предимно автомобили БМВ Х5. Снощи, след като откраднаха автомобил във В. Търново, после откраднаха кола в Пловдив, а край Пазарджик влязоха в лозята, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в предаването На 4 очи по Нова тв.

Единият крадец се върна, а другият удари полицейските автомобили, последва стрелба по него, а след километър го намерихме прострелян. Той не спря при полицаите, избяга, удари ги, а при това положение следва стрелба. В детайли ще бъде направено разследване, разказа министърът за акцията „Хиените”.

Има много спекулации за това, което се случва в България. Немските колеги са събрали такива обвинения към български гражданин, който е източвал банкомати. Започва процедура по неговата екстрадация, а софийският съд го пуска срещу 500 лв. парична гаранция и ние не можем да го предадем на немската прокуратура. Получихме писмо от немската страна, в което те обясняват, че трудно може да бъде възприета за нормална преценката на българския съд. Този случай е повод за репликата на германския посланик Матиас Хьопфнер, поясни Цветанов.

Вицепремиерът коментира записа за ареста на Тенчо Попов като каза, че той е трябвало да бъде предаден и проверен преди една година и добави, че проверка ще бъде направена и сега.

Ние не сме безгрешни, обяви Цветанов и добави, че се държат възпитано със заподозрените, защото искат правосъдието да си свърши работата. След като се извърши проверка, ще се съобщят резултатите от нея, обяви той и съобщи за редица арести, които са извършени по всички правила, както и за много случаи, при които съдът освобождава лица, които са осъдени вече в други страни.

Контрабанда у нас има и това, което в момента правим, е да разкриваме лицата, които я извършват. Ще работим заедно с ОЛАФ, защото става дума за трансгранична контрабанда. В рамките на няколко месеца ще има доста сериозни резултати и за България, и за Европа. ГЕРБ не взима пари от контрабандата, категорично обяви вицепремиерът. ГЕРБ има достатъчна субсидия, с която може да си плати предизборната кампания.

Цветанов коментира и изказване на Ал. Петров, че ГЕРБ мачка фирмите като каза, че не иска да дава отговор на подсъдими лица. Това са хора, които в продължение на години са рекетирали и изнудвали, това са обвиненията към Петров. Всички задържани се чувстват засегнати и ще имат лични въпроси към мен, ще са недоволни, обобщи темата Цветанов.

Според Цветанов въпросът за Шенген е много важен. Съгласно конвенцията ние сме изпълнили всички необходими критерии за приемането ни в Шенген. Днес страната ни е с много по-надеждна граница, отколкото преди години. От няколко дни стартира операция Посейдон, поясни министърът и уточни, че докладите за нас са добри. 

Важно е днес да не се проваляме в борбата с тежката организирана престъпност, заяви Цветанов и допълни, че през последната седмица са извършени няколко акции. Той поясни, че не се е уплашил от атаките, които са били насочени към него и семейството му. Атаките идват от арестуваните престъпници и от свързаните с тях политици, категоричен е той. Вътрешният министър даде множество примери за арестувани и осъдени на големи срокове затвор българи в чужбина, които тук съдът пуска на свобода. Повтори и станалият христоматиен случай с условната присъда на бизнесмена Ковачки за присвоени 16 млн лева.

Никога не сме канили на кафе босове на престъпността,  отговори на въпрос Цветанов. Ние наблюдаваме вече 20 години какво се прави, а днес държавата има воля да направи промяна. Ние ще спечелим изборите, ще играем самостоятелно на президентските избори, категорично обяви той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6728 |30.04.2011 Цветанов: България е в ръцете на европейските политици; готови сме за Шенген . 17| 6400 |29.04.2011 Цветанов: При ареста на Попов опитват да изтласкат служител на МВР . 5| 6295 |25.04.2011 Цветанов: Шофьори, внимавайте на пътя! . 59| 5927 |19.04.2011 Граждани атакуват "Белене" в писмо до Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads