Реклама / Ads
12| 5236 |18.02.2010 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Доказателствата да бъде осъден Ал. Петров са достатъчни

.
Цветан Цветанов
Една 12-годишна присъда би била минимумът, който трябвало да получи подобна организирана престъпна група, каза министърът, обяснявайки, че не само Алексей Петров, но и всички, които се занимават с такава престъпна дейност, няма да се измъкнат от съдебната система.
 

Няма притеснения за представените от нас доказателства, обяви по ПРО.БГ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той изрази вяра в съдебната система и надежда за едно обективно заседание. Цветанов счита, че доказателствата са достатъчни, за да бъде осъден Алексей Петров. Една 12-годишна присъда би била минимумът, който трябвало да получи подобна организирана престъпна група.

България вече е по-различна и не само Алексей Петров, но и всички, които се занимават с такава престъпна дейност, няма да се измъкнат от съдебната система, заяви министърът и каза, че това бил начинът да се върне доверието към българските институции.

Frognews.bg напомня, че днес Софийският апелативен съд ще разгледа наложената мярка "задържане под стража" на Алексей Петров и още шестима
от задържаните при акцията "Октопод". Софийският градски съд ги остави в ареста като прие, че има достатъчно данни, че Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов, Пламен и Йордан Стоянови - Дамбовците, Момчил Кръстев и Николай Велков, под ръководството на Алексей Петров, са били част от организирана престъпна група. Алексей Петров е обвинен в организиране и ръководене на група за пране на пари, укриване на данъци, склоняване към проституция, както и за причиняване на значителни имуществени вреди, влияние върху длъжностни лица, психологическо и физическо малтретиране и заплахи с убийство. Той проговори за пръв път след ареста си и каза, че е играл много роли, но ръководител на престъпна група не е била сред тях.

По делото има нови десет свидетели, съобщи вчера градският прокурор. От МВР продължават данъчните проверки на групата на Трактора, както и до къде стигат пипалата на "Октопода" в самото МВР. Междувременно стана ясно, че Алексей Петров е поискал официално среща с американския посланик в София, за да се оплаче от политическа респресия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5972 |14.02.2010 Цветанов: Трактора е вграден в държавата от мафията . 11| 5473 |12.02.2010 Цветанов: Имаме достатъчно доказателства по "Октопод" . 4| 4893 |27.01.2010 Цв. Цветанов: Тежки престъпления няма вече почти месец . 1| 5024 |20.01.2010 Цв. Цветанов: Едни групи и хора са заловени; предстоят следващите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads