Реклама / Ads
96| 6069 |16.01.2011 НОВИНИ

Цв. Цветанов: ДС си назначи опозиция!

.
Цветан Цветанов Източник: източник
Не съм служил в ДС, правени са 3 проверки за това. Това твърдение е част от сценария. Не управлявам контрабандата в България. Премиерът е запознат с всичко, което става в държавата. Нямам мания към подслушване.
 

Каква е тази ченгеджийница, която ни заля. Потресаващо е това, което става? – това беше първият въпрос на водещата към министър Цветанов в студиото на БТВ.

Ако се върнем назад ще видим, че винаги се появяват сили, които провокират подобен дебат. Ние говорим за записи, а не говорим за източника – дали е от СРС-та и дали не е монтаж, отговори министърът и продължи: Извършва се проверка от прокуратурата дали това са СРС-та и дали са истински. Тя още се извършва и нямам никаква предварителна информация. Няма много варианти, но още не можем да сме категорични.

Цветонов посочи, че правят всичко, за да се прекрати изтичането на информация в публичното пространство, правят кадрови промени в МВР и ДАНС, за да се изключат подобни неща.

За мен е важно, че България има вече съвсем друг облик пред Европа
. Знаем какви бяха оценките преди години за нас, продължи мисълта си Цветанов и зададе риторичния въпрос: Кой има интерес да запази статуквото?, и си отговори: Има интереси да се дискредитира правителството и организираната престъпност да запази статуквото, България да не се реформира. Цифрите красноречиво говорят за това. Защо преди не решиха проблема с отвличания?, добави той.

Днес трябва да отчетем положителните неща в докладите на ЕС – няма отвличания през 2010, има по-голяма сигурност по курортите ни, поръчковите убийства спряха. В тази посока, и с контрабандата включително, имаме постижения, обясни министърът.

Въпросът за контрабандата, за милиардите, които се губят от нея, за изказването на Алексей Петров, че Цветанов ръководи контрабандата, също бяха коментиран в студиото.

Кой е Алексей Петров?, попита Цветанов и продължи: На него ще му се повдигне обвинение, естестествено, че това ще каже така в тази ситуация. 20 години той генерира сериозен финансов ресурс, а сега е застрашен. Здравословното му състояние беше много лошо и съдът е преценил, че трябва да му бъде променена мярката за неотклонение. Министърът допълни, че Петров е съветник на Гоце по спортните въпроси и че има връзка между Алексей Петров и службите.

Престъпността вече няма граници, продължи Цветанов, тя не е ограничена в границите на една страна; всичко, което правим е за защита на Европа като цяло, сътрудничим си със всички други служби.

Контрабандата не е държавна политика и ние нямаме нищо общо с това. Ако министърът на МВР покровитества някого, това щеше веднага да стане публично достояние. В момента има цел за дестабилизиране на страната и това се прави от бившата ДС. Тя си назначи опозиция.

Цветанов не поиска да отговори дали е разписвал искане за подслушване на В. Танов и уточни, че всяко искане за СРС изисква специална процедура за използването му. Това е класифицирана информация и не мога да ви отговоря за Танов. Всичко трябва да става по установения от закона ред, каза гостът.

Хипотетично казвам, че Борисов знае всичко, което става в този сектор, уточни Цветанов, отговаряйки на хипотетичния въпрос дали е разписвал СРС за Танов.

Познавам премиера от 2001 г., той няма такъв речник, когато става въпрос за управление и за вземане на решение. Изказът му е необичаен, коментира той последния запис на мистичната флашка.

Цветанов попита защо не коментираме подписката на РЗС, в която има злоупотреба с личните данни на гражданите. Когато се внася подписка и постъпва сигнал, изпратен до председ на Народното събрание, какво щяхте да направите? В архива ли ще го пратите или ще го проверите, запита той и отговори, че проверката е направена по закон.

В телеграфен стил накрая министърът отговори така: Не съм служил в ДС, правени са 3 проверки, това твърдение е част от сценария; не управлявам контрабандата в България; премиерът е запознат с всичко, което става в държавата; нямам мания към подслушване!

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 5742 |12.01.2011 Цв. Цветанов: До няколко дни разкриваме "къртици" в МВР . 54| 6636 |11.01.2011 Цветанов: Някой целенасочено мъти водата . 25| 5129 |02.01.2011 Цветанов: В момента съм само вицепремиер и министър . 29| 5032 |28.12.2010 Цветанов: Тройната коалиция не си е свършила работата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads