Реклама / Ads
42| 7446 |21.12.2011 НОВИНИ

Цветанов: Има сигнали за корупция в управлението; разследват се

.
Цветан Цветанов
Когато задържахме Ал. Петров, получих sms-и с поздравления, но и с предупреждение за внимание, каза Цветанов, но продължи, че трябва да се разкрие истинския образ на доцента. Агресивността на някои лица трябва да бъде спряна, настоя министърът.
 

Заради поредните палежи тази нощ колегите работят на място, правят огледи, за една от колите има посока на оттегляне на лицето, неприятно е, но се работи, а и след вчерашния случай във Владая има версия, каза по ТВ 7 министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

В случая със задържания Ковачки, който пръв дал тон на палежите, интересното било, че за някои от палежите, които е извършил, той сам се обаждал на тел. 112, дори участвал и в гасенето на коли, добави Цветанов. Той подчерта, че разчита на позицията на активното гражданско общество. Не можем да сложим полицай до всеки един автомобил, добави Цветанов.

Когато се работи доста ефективно срещу организираната престъпност, може да се мобилизира определен ресурс, допусна министърът, но каза, че не би искал да превръща това в основна версия, въпреки отворената възможност.

По темата за спечелените избори вицепремиерът каза, че разумът у българския избирател е надделял. Ние направихме позитивна кампания с ясна визия за бъдещото управление в местната власт и от кандидат-президентската ни двойка. Предизборният щаб действаше професионално, подчерта Цветанов. Премиерът не трябваше да напуска поста в най-трудния момент, коментира той идеята Борисов да се кандидатира за президент.

Съвсем нормално е да има спад в доверието, в момента се провеждат непопулярни мерки, каза Цветанов по повод рейтинга на управляващите в края на годината. След няколко месеца обаче нещата ще бъдат коренно различни, добави той.

През 1997-2001 г. от приватизация вместо 32 милиарда лв влязоха само 2. За Тройната коалиция видяхте какви бяха коментарите по повод спрените фондове. Това, което прави днешното правителство, е отворена възможност за работа с евроатлантическите ни партньори в реално време. Няма как някой да бъде прикрит. Направи ли някой грешка, това си е за негова сметка. Няма случай, за който има сигнал, да не е проверяван, каза още Цветанов.

Никога не сме били врагове с Дянков, работим в един отбор, добави вицепремиерът.

Делото срещу Октопода е тест за съдебната система. Насрочването на заседанията в кратък период от време ще постави край на спекулациите, че делото ще се точи дълго, каза Цветанов. Обвинителният акт беше внесен на база на събраните доказателства, свидетели споменават за връзки между Наглите и Октопода. Когато задържахме доц. Ал. Петров, получих sms-и с поздравления, но и с предупреждение за внимание, каза Цветанов, но продължи, че трябва да се разкрие истинския образ на доцента. Ако въпросното лице не беше извършил всичко от обвинителния акт, нямаше как той да влезе в полезрението. Агресивността на някои лица трябва да бъде спряна, настоя той.

Има останки от организираната знакова организирана престъпност, контролираме и конвенционалната, но в доста от случаите сме безсилни от тромавото и бавно правораздаване, заключи Цветанов. Затова се подавала изпреварваща информация на международните ни партньори, та въпросните лица да бъдат съдени навън, където също вършели престъпления.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5194 |20.12.2011 Цветанов: Законът за конфискацията трябваше вече да е факт . 43| 5047 |19.12.2011 Цветанов: При палежите има и криминален, и случаен елемент . 24| 6157 |13.12.2011 Цветанов: Нямаме интерес от бързо отпадане на сухопътните граници . 55| 6945 |10.12.2011 Цветанов: Има ли справедливост, ще има и доверие в съдебната система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads