Реклама / Ads
81| 6544 |10.02.2014 НОВИНИ

Цветанов попита: Има ли свещени крави в прокуратурата

.
Цветан Цветанов Източник: Булфото
Операция "Безпомощност" може да се нарекат действията на МВР за борба с битовата престъпност. Тези опити на управляващите няма да променят нищо и няма да се справят с битовата престъпност. За решаването на този проблем трябва да има комплексен подход.
 

 Това каза бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов в сутрешния блок на бТВ. Последните месеци имаме изключителна концентрация на полицейски сили в центъра на София и по границата с Турция, което доведе до този бум на битовата престъпност.

При ГЕРБ имаше спад на кражбите, най-вече на автомобили. Достигна се най-ниското ниво на организирани убийства. Остана и много работа да свършим, но в момента виждаме едно отстъпление от политики, които бяха успешни. Трябват сериозни мерки, за да се гарантира сигурността на хората, разкри Цветанов.

Последният доклад на ЕК е катастрофален за правителството. Те не се справят в нито един параметър. Опозицията атакува всеки един сектор в политиката на кабинета. Последният вот на недоверие не случайно е за темата "Сигурност". Там провалите са много. Ние в ГЕРБ ще бъдем много по-мобилизирани за предстоящите еврозибори и за предсрочните парламентарни избори, защото съм сигурен, че такива ще има. Не се притеснявам за позицията си в ГЕРБ. Каква позиция ще заемам ще се реши от нашия лидер и от конгреса на партията, категоричен беше Цветанов.

Аз не споря, че не мога да бъда подслушван, коментира и темата за делата срещу него. Питам само, кога трябва да бъде използван този способ? Същият ли е подхода към други личности в публичното пространство? Получава се странна ситуация. Обвиняват ме, че съм спазвал закона. Ние алармирахме, че от последните СРС-та срещу мен, могат да бъдат чути всякакви мои разговори с Бойко Борисов, европейски политици и лидери.

Във връзка с изказването на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов, който заяви, че Цветанов не е свещена крава и той може да бъде подслушван като всички останали, заместник-председателят на ГЕРБ попита: „Същият ли е подходът за всички, за които се говори в публичното пространство?". Въпросът е в начина, по който се правят записите на неговите разговори. „От тези записи могат да бъдат чути разговори, които могат да бъдат добре изработени".

„Боби Сарафов трябва да има предвид, че това, което говори, не съответства на истината", каза Цветанов и запита: „Има ли свещени крави в прокуратурата? Защото това, което говорят прокурори в парламента, е, че главният прокурор е прикрил сигнал срещу Сарафов". По думите му, става въпрос за твърдения, че Сарафов е оказвал натиск срещу определени лица, за да не се разкрие дадено престъпление, в което може би има някакво участие. Цветанов уточни, че чувал това от прокурори, но не му уточнили за какъв случай става въпрос.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5255 |08.02.2014 Б. Сарафов: Цветанов не е свещена крава за правосъдието . 97| 5437 |07.02.2014 Министър Йовчев: Цветанов с пръст за всеки арест . 72| 7335 |07.02.2014 Цветанов на закуска с Обама . 18| 5191 |06.02.2014 Цацаров: Практиката за прилагане на СРС е по-позната на Цветанов, отколкото на мен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads