Реклама / Ads
26| 6496 |04.05.2012 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Само Борисов и Дянков знаеха за операцията, Танов-не

.
Цветан Цветанов
Митничарите са действали цинично; това е манталитет. Винаги имало предположения, че рекетът се е осъществявал със знанието и на горни нива.
 

Около 3 милиарда и половина са незаконните средства, които се въртят от организираната престъпност по света и в България, но трябва допълнителен инструментариум, с който да се контролира престъпността, обяви по БТВ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цв. Цветанов.

От 8 до 10 човека трябвало вчера да си разделят 15 хиляди лева, каза Цветанов по повод вчерашната акция срещу подкупните митничари. Това било практика. Междувременно се наблюдавали и други и щом се съберат доказателства, щели да бъдат предприети действия. Няколко месеца митничарите на Капитан Андреево били наблюдавани със СРС-та, нещата били цинични. Когато му ударяли печатите, му искали и парите. Това било манталитет и начин на работа, трябва да се изкорени, каза Цветанов. Винаги имало предположения, че рекетът се е осъществявал със знанието и на горни нива. Има разпределение на хората, които са на трасе, те вероятно са се отблагодарявали на началниците си, това щяло да се доказва.

У всеки един с обвиненията били открити и малки суми, заделяни така, че да не отидат в общата сума. Митничарите правели отклонения и за вътрешния си джоб. На всяко място, където има контакт с гражданите, трябва да бъдат обезпечени с камери, настоя Цветанов. Дори Танов не знаел за операцията, тя била секретна. Знаели премиерът Борисов и вицепремиерът Дянков.

По делото Октопод Цветанов коментира, че когато има застрашени свидетели, е нормално прокурорът да вземе адекватни мерки, за да има сигурност. Това дело не представлява интерес за Цветанов или днешното правителство, каза той. Всичко ще започне, каза той в отговор на въпроса дали ще започне и дело за имуществото на Наглите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 6478 |04.05.2012 Борисов: Благодаря, оставихте правителството на власт . 55| 6902 |02.05.2012 Борисов: Искам да вдигаме доходите и през следващите години . 19| 6344 |30.04.2012 Борисов: Да направим футбола привлекателен както преди! . 17| 6708 |29.04.2012 Борисов иска цената на газа да падне още надолу

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads