Реклама / Ads
40| 9887 |30.08.2021 НОВИНИ

Цвета Кирилова обясни защо иска за стане президент: Знам коя съм. Знам къде отивам

.
С дълга публикация в социалните мрежи журналистака Цвета Кирилова и председател на ”Сдружение Азбукари” обяви, че ще се кандидатира за президент. Днес претендентката за поста на ”Дондуков 2” се появи в национален ефир, за да защити биографията си, да загатне намеренията си и да критикува Румен Радев с вече познати на обществото тези - че бил разединител на нацията и се опитвал да промени курса на държавата на изток.
 

"Знам къде отивам и какво искам да постигна".

"Знам коя съм и къде отивам".

 

Тези две красноречиви твърдения излязоха от Цвета Кирилова, която бе гост в сутрешния блок на Нова телевизия. Ние обаче не разбрахме много нито за намеренията й като президент, нито дали има нужните компетенции да бъде държавен глава на Република България.

Коментира обаче предсказанията на Ванга и Слава Севрюкова, с които бе свързвана след обявяването на своето решение. Според тях “руса жена ще оправи страната”, а според Кирилова става дума за “духовен човек, посветил живота си на полезни за нацията каузи”.


Решението на Кирилова обаче не било плод на предсказание, а на дългогодишна работа, зад която стоял сериозният екип на сдружението, обяви самата тя. Имала нужния управленски опит, защото 10 г. управлявала неправителствена организация, управлявала проекти в различни области. Изучава "Национална сигурност и отбрана" във Военната академия.

 

"Не смятам, че е задължително президентът да е военен. Стига да може да е полезен на България", посочи Цвета Кирилова.

 

"Радев през тези 5 г. показа какво може и какво не може да направи. Той добре влезе в ролята на разединител на обществото и това е черната точка в кариерата му. Глудането с насмешка на моята кандидатура е неуместно, защото има хора, които могат да изненадат с действията и предложенията си. Готова съм да дам градивни предложения. Няма да допусна осмиване на кандидатурата си", коментира още Кирилова.

 

Кирилова коментира свои твърдения за "10-годишната партийна карантина". В ефира на Нова кандидатката за президент обясни, че това е вариант и не става дума за липса на партии.

 

"Става дума за промяна на системата. Все по-често се говори за свикване на Велико народно събрание, което може да направи генерална промяна, така че да предизвика обществото да дебатира заедно с политинческите партии, за да структурираме нов обществен договор, който да е преамбюл за нова българска Конституция. Безпартийният режим не значи режим без партии, а да помислим как да променим състава на политическите партии така, че той да отговаря на обществото и то да преоткрие държавността", коментира още Кирилова.

 

За справянето с мигрантския натиск Кирилова бе лаконична. С върволица от думи тя посочи - знаем, че има мигранти, които търсят убежище и знаем как трябва да се подходи съобразно международното право - при влизане в страната мигрантите да бъдат регистрирани, за да влязат в информационния масив. Кирилова обаче посочи - не можем да ги отблъснем, защото те бягат от война. Можем да търсим подкрепа от своя натовски партньор в лицето на Турция.

 

Мистерия остава името на вицепрезидента. Бил ново лице с богат опит, което щяло да "завладее сърцата на обществото" и да направи "рязък скок в разбиранета за това какво трябва да прави българският вицепрезидент".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 17955 |21.08.2021 Цвета Кирилова ще се кандидатира за президент . 23| 4691 |14.08.2021 Проф. Кантарджиев: У нас в момента няма сила, мъжество... Кой ще обясни на хората какви мерки трябват? . 26| 78404 |02.08.2021 Цвета Караянчева се завръща в Народното събрание? . 16| 6894 |17.07.2021 Цветан Цветанов: Съставяне на правителство ще е изненада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads