Реклама / Ads
1| 4714 |13.07.2009 НОВИНИ

Цветан Цветанов начело на Парламентарната група на ГЕРБ

.
Борисов и Цветанов Източник: Неделчо Хазърбасанов
Цветан Цветанов ще бъде председател на Парламентарната група на ГЕРБ , каза Бойко Борисов след срещата на депутатите днес. Лидерът на ГЕРБ очаква правителството, излъчено от партията, да бъде подкрепено от сегашните управляващи.
 

Цветанов ще ръководи Парламентарната група, докато бъде конституирано правителството. Ако Цветанов стане министър в кабинета, ще му потърсят търсен заместник.

Председател на НС ще бъде Цецка Цачева, а заместник - председател на парламента - Лъчезар Иванов.

Борисов не пожела да коментира кои ще бъдат останалите министри от кабинета и обеща допълнителна информация утре, когато в 16.00 часа е свикал консултации с парламентарните партии. Лидерът на ГЕРБ каза, че е призовал новите народни представители да не гласуват с чужди карти.

Frognews.bg припомня, че 116-те бъдещи депутати на ГЕРБ се събраха на заседание заедно с лидера на партията Бойко Борисов днес в хотел Sky Way, в столичния квартал „Симеоново". На срещата бяха обсъдени общи инструкции за особеностите на парламентарната работа.

Преди началото на срещата, Цветан Цветанов каза пред медиите: „Всичко е на демократичен принцип". „Ние сме хора, които искаме да покажем едно друго лице на политическата класа и съм убеден, че колегите смятат, че това трябва да го направим заедно", каза още той.Според Цветанов „бъдещите министри трябва да бъдат хора с достатъчна обществена подкрепа и сериозна професионална подготовка”.

От ГЕРБ имат намерение да намалят разходите на парламента с оптимизация на администрацията, да намалят броя на комисиите и да спрат злоупотребата с използване на служебни автомобили, командировки в чужбина и други подобни туристически методи.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза още, че очаква правителството, което ще бъде излъчено от партията, да бъде подкрепено от сегашните управляващи
.

Един от коментарите на Борисов след срещата в Симеоново днес е, че „и Станишев, и Доган, и президентът искат незабавно съставяне на правителство заради кризата”. „Ако не го подкрепят, това означава, че искат нови избори”, отсече Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5125 |11.07.2009 Готвят атентат срещу Цветан Цветанов . 8| 4572 |08.07.2009 Цветан Цветанов ще бъде новият вътрешен министър . 3| 4956 |06.07.2009 Цв. Цветанов: Спрете да харчите парите на данъкоплатеца! . 2| 5173 |28.06.2009 С. Станишев става археолог, Ц. Цветанов лови риба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads