Реклама / Ads
30| 5773 |18.07.2020 НОВИНИ

Цветан Цветанов прави партия на 27 септември

.
Цветан Цветанов
Цветан Цветанов обяви, че новият му политически проект ще бъде учреден на 27-и септември. Той нарече „кризисен пиар“ опита на Борисов да се разграничи от влияние на ДПС.
 

„ГЕРБ доста се промени и управлението, особено в условията на пандемията. Кабинетът не усети пулса на обществения интерес. Трябваше да има диалог. Затова хората останаха с усещането, че властта е заинтересована само от оцеляването си.", коментира пред БНР Цветан Цветанов, който е председател на Евро-атлантическия център за сигурност. 

 

По думите му протестът е започнал като морален, но бездействието на кабинета го превърна в политически. Според него нито една политическа сила няма да получи дивидент от този протест, а ситуацията излиза извън контрол“.

 

Цветанов подчерта, че на този протест има предимно млади, образовани и интелигентни хора, които искат да променят случващото се.

„При загуба на обществено доверие вариантът е предсрочни избори. Влизаме в предизборна ситуация... Колкото повече се забавяме, толкова повече ще се създава противопоставяне между обществото, между институциите. Това ще е вредно за страната. Трябва да коригираме много в управленския си подход“. 

 

Според Цветанов трябва да има консолидиране на парламентарно мнозинство, което да е гарант за върховенство на закона: 

„Трябва да се фокусираме върху възможността за предсрочни парламентарни избори и да се излъчат хора, които да могат удовлетворят исканията на протеста... Трябва да върнем авторитета на парламентаризма. Парламентаризмът дава опит и възможност да чуеш различното мнение“. 

 

„Името ще е свързано с евро-атлантическия път, който чертаем, без алтернатива. Към проекта интерес имат и хора от ГЕРБ, достойни и истински хора, които подкрепяха политическа партия ГЕРБ... Важно е не да говорим само за днес, а да чертаем един хоризонт, защото българските граждани искат перспектива, а не кризисно оцеляване. Трябва да има обединение на нацията и диалог с институциите“. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5529 |18.07.2020 Wall Street Journal показа как Меркел прави забележка на Борисов . 27| 21896 |18.07.2020 Ами сега? КПКОНПИ плаща милиони след отказ да търси имущество от Цветан Василев . 45| 4645 |18.07.2020 Спас Гърневски: Правителството няма да падне . 24| 4868 |18.07.2020 Хората по площадите са все повече. Антиправителствените протести продължават

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads