Реклама / Ads
6| 2310 |06.07.2024 НОВИНИ

Цветанка Андреева: Радев може да даде третия мандат на ИТН

.
Цветанка Андреева
„Президентът би връчил папката чисто институционално към този, който заявява, че е готов да изгради правителство. Чисто политически ако подходи, ИТН е много близко до неговата риторика, подкрепя неговите изцяло политически позиции, така че е възможно да бъде ИТН“. Това заяви политологът Цветанка Андреева в „Тази събота“.
 

„Проблемът не е толкова в кой ще попадне третият мандат, а в предварителните заявки, които го обезсмислят като създаване на управленска формула“, допълни тя. 




Според политолозите Цветанка Андреева и Любомир Стефанов по-вероятният вариант са нови предсрочни парламентарни избори. 

 

„Хората в парламента, които гордо се наричат политици, не се държат като такива и не се учат от грешките си. Шест пъти подред настъпват една и съща мотика и в един момент трябва да проявиш нов тип лидерство, да поемеш отговорност, да го обясниш и да намериш възможните варианти, с които да съставиш мнозинство в парламента. Политиците не трябва да се харесват, а да се уважават. Предизборните кампании една след друга надграждат и надграждат. То не е турбуленция, а е катастрофално вече и заема все по-неприятни размери“, каза политологът Любомир Стефанов.

 

По думите на Цветанка Андреева в парламента наблюдаваме все по-голяма фрагментарност и криза, която започва да руши вътрешнопартийно политическите сили.






„В ДПС дуализмът винаги ги е владял – прагматичното и леко мистичното винаги е сработвало по най-добър начин на самия него. Не просто лица са били отлъчвани, а знакови фигури – първият, вторият, хора, които бяха в стихията си да държат партията на гърба си. Напук на всички очаквания ДПС ставаше по-силна. В момента може би сме свидетели на криза, която те самите оркестрират“, коментира Любомир Стефанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3141 |06.07.2024 Майките на Ани и Явор не могат да простят: Тази присъда не показва, че животът е безценен в България . 0| 2270 |06.07.2024 Може ли птичият грип да се превърне в новата пандемия, с която да се борим? . 0| 2514 |06.07.2024 Уникална статуя на бог Хермес откриха археолозите в Хераклея Синтика край Рупите . 15| 11183 |06.07.2024 Чужди медии: Изборът на патриарх Даниил - успех за сенчестата дипломация на Москва, който Радев приветства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads