Реклама / Ads
4| 4236 |05.08.2024 НОВИНИ

Политолози: Радев вече иска да смени кабинета "Главчев", президентът се ползва като плашило

.
Политолози
Провалът на третия мандат и предстоящите парламентарни избори коментираха журналистът Веселин Стойнев, политолозите Стойчо Стойчев и Любомир Стефанов в „Здравей, България“.
 

Заради разделението на ДПС и решението на КС се случиха две неща - без ГЕРБ и ПП-ДБ мнозинство не може да има, и ГЕРБ и ПП-ДБ изпаднаха в изолация, каза Стойнев. Той е на мнение, че за да има силна политическа конфигурация, трябва да се възобнови диалогът с избирателите. Той не смята, че в следващия парламент няма да има алтернативно мнозинство.

 

Стойчев посочи, че след изборите се очаква парламентът да сформира мнозинство, независимо от това, че играчите са същите. Той смята, че е възможно да се стигне до вариант за ротация, за което „отварят вратите“ и коментарите на лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Стефанов каза, че Трифонов се опитва да се стигне до създаване на кабинет. Той е на мнение, че лидерът на ИТН трябва да остави преговорите да се водят равнопоставено между участниците, а не той персонално да се намесва в тях.

 

Стойчев каза, че настоящият парламент трябва да се въздържа от взимане на решения, тъй като той вече е нелегитимен. По негови думи да се преговаря с хора, които не членуват в парламентарни групи, е „екзотика“. Той допълни, че при разпадане на парламентарни групи е нормално да има нови избори.

 

Стефанов е на мнение, че ако в този парламент три партии са можели да направят мнозинство, в следващия ще бъдат четири.

 

 

Стойнев е на мнение, че Румен Радев вече е заинтересован да смени правителството „Главчев“, „защото то беше разконспирирано като правителство на Пеевски“. Той смята, че президентът вече е част от "анти-Пеевски общество".

 

Стойчев посочи, че в момента Радев „се ползва като плашило“ и той ще бъде коментиран от всеки, който иска да гради политически имидж.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2289 |05.08.2024 Пак катастрофа, пак загинал, пак затворена АМ "Тракия" в посока С . 4| 4294 |05.08.2024 Тежки боеве на фронта в Украйна, F-16 в действие . 6| 2274 |05.08.2024 Проф. Михаил Константинов: Ако има нормални партии- ще имаме и нормална политика . 3| 2406 |05.08.2024 Ген. Златко Златев, бивш шеф на авиоотряда: Не мога да кажа причината за уволнението, Гвоздейков не ми върна обаждане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads