Реклама / Ads
7| 4151 |15.12.2015 НОВИНИ

Цветанов хард, не иска условия от РБ

.
Цветан Цветанов
От партия ГЕРБ са склонни да разговарят с Реформаторския блок (РБ) за преформатиране на коалиционното споразумение, но без да им бъдат поставяни каквито и да е условия, заяви Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ, който нарече неясна ситуацията при рeформаторите:
 

Защото има пет политически формации, а в момента имаме заявена позиция на ДСБ, в лицето на нейния председател, и имаме позиции, които са заявени от други политически формации, които формират Реформаторския блок, но за мене е важно, когато разговаряме, да знаем кой е истинският политически субект, който покрива реформаторите.

 

Цветанов ясно подчерта в кулоарите на парламента, че няма политически субект, който да е в състояние да постави условия на ГЕРБ, съобщи БНР.  От партията смятат, че трябва да се водят разумни и много прагматични разговори:

 

Ние винаги сме готови на разговор, защото в немного от ситуациите виждаме, че имаме нарушаване всъщност на това, което сме договорили в коалиционното си споразумение, но под условие шест месеца -  смятам, че това е някакъв изпитателен срок, който е по-прилягащ към трудовото законодателство, но не и в политически план.

 

Няма субект, който да ни поставя условие. Смятам, че ГЕРБ може да направи компромиси само и единствено водени от националните интереси, подчерта Цветанов.

 

Заместник-председателят на ГЕРБ нарече несъстоятелно искането на Радан Кънев за съставяне на ново правителство:

 

Защото всичко това, което сме направили преди една година - водели сме се единствено от националните интереси и днес не смятам, че трябва да коментираме емоционалните изказвания на когото и да било.

 

Цветанов постави под съмнение ролята, която играят Демократи за силна България (ДСБ) като партия в опозиция:

 

Докато има членове на ДСБ в изпълнителната власт, няма как да е сериозна политическата теза на когото и да било, че те са в опозиция, защото това е несериозно, а и такова явление, поне до днес, в България не е имало.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4289 |15.12.2015 Цветанов: Не приемам, че ДСБ е опозиция, след като има хора във властта . 2| 4506 |15.12.2015 Ненчев подава оставка, ако реформаторите му я поискат . 20| 4932 |14.12.2015 Съдии: Искаме независим съд и независима, но не безотчетна прокуратура . 23| 5555 |14.12.2015 Цветанов: ПГ на ГЕРБ няма никакви зависимости

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads