Реклама / Ads
11| 5427 |01.12.2012 НОВИНИ

Цветанов се похвали с нови разкрития покрай атентата в Бургас

.
Цветан Цветанов
С напредък в разследването за атентата в Бургас се похвали вътрешният министър Цветан Цветанов по време на двуседмичната си визита в САЩ, обаче отново не пожела да конкретизира какъв точно е той.
 

"Мога да кажа, че разследването тече в много добри темпове, имаме определен напредък, всичко това се споделя и с нашите евроатлантически партньори", казва Цветанов в интервю за Дойче веле.

"Имаме яснота относно лицата - колко са били участвалите в този терористичен акт, имаме и предположения вече изведени на база на всичко това, което сме събрали към настоящия момент като доказателства, и за това кой би могъл да стои зад този терористичен акт. Но това са теми, които разбира се на един определен етап ще бъдат оповестени", казва Цветанов. Вътрешният министър уточни, че атентаторите не са български граждани. За мен по-важно е да не пречим на разследването с изнасянето на информация, каза той.

Двуседмичната визита на Цветанов в САЩ, посветена на сътрудничеството в сферата на сигурността е четвърта поред. Според него тя е и най-успешна.

Причината е, че в това посещение можахме да отчетем реалните резултати от всичко, което бяхме договорили през 2009 г и от съвместната ни работа в продължение на четири години, казва Цветанов. Според него един важен резултат е откриването на офис на Службата на САЩ за борба с наркотиците (ДЕА) в България. Друг е подписването на споразумение за сътрудничество в областта на сигурността и борбата с тежката престъпност през миналия месец.

Аз съм убеден, че с това споразумение ние действително надградихме комплексната сигурност както на България, така и на Съединените щати, обобщава Цветанов.

Днес премиерът Бойко Борисов заминава за срещата с Барак Обама, по покана на американския президент. Борисов е първият евролидер, който ще се срещне с Обама след изборите в САЩ.

Срещата ще се състои в Овалния кабинет на Белия дом в ранния следобед на 3 декември. В разговорите ще се присъедини вицепремиерът Цветан Цветанов, министърът на външните работи Николай Младенов и военният министър Аню Ангелов пътуват заедно с Борисов.

Ще се дискутира сътрудничеството в отбраната, сигурността и енергетиката. Американският президент ще бъде информиран също за хода на разследването на атентата в Бургас и реформите в българската съдебна система. Разбира се ще се засегне и рлята на България в НАТО и мисията на Алианса в Афганистан, също така ситуацията в Близкия изток и конфликта в Сирия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6097 |29.11.2012 Атентат срещу Цветан Цветанов? . 9| 8791 |27.11.2012 Новият шеф на ГЕРБ - София е Цветомир Паунов . 13| 5299 |27.11.2012 Избират новият патриарх на 24 февруари 2013 г. . 7| 5871 |26.11.2012 НАП установи 700 млн. лв. укрити по сделки с имоти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads