Реклама / Ads
172| 5679 |30.03.2013 НОВИНИ

Цветанов: Избирителите ще дадат оценка за свършеното от нас

.
Ако направим една равносметка в борбата с тежката организирана престъпност можем да видим, че сме постигнали добри резултати. И досега получаваме благодарствени писма от партньорски служби, което е показателно. Българските избиратели трябва да дадат оценка дали сме се справили с организираната престъпност, каза по НТВ бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.
 


За нашите евроатлантически партньори операцията „Октопод” беше оценена като много успешна. Те много добре знаят кой е Алексей Петров, обяви Цветан Цветанов в предаването „Дикoff” по НТВ . „Виждам г-нДиков, че сте явен защитник на обвиняемите по „Октопода”, но аз се бих радвал да има равнопоставеност и за жертвите и свидетелите по това дело” каза бившият вътрешен министър.

 

При задържането на „Наглите” имаме събрани доказателства, които са неоспорими. Самият факт, че отвличанията след това спряха е показателен.

 

През 2008 г. италианските власти са искали да задържат Евелин Банев – Брендо, но информация за това достига до него. През 2012 г., когато беше арестуван Брендо у него бяха намерени 18 мобилни телефона. Италианският следовател Джорджино не искаше да разговаря с мен по телефона, коментира Цветанов.

 

Като оценка за свършеното от МВР през последените години той открои откриването през април 2012 г. на  офис на ДЕА в София, който е 85-ти в целия свят.  "Преди да напусна поста на вътрешен министър подписах споразумение с американския посланик Марси Рийс за 2 млн. долара", които ще влезнат в ГДБОП, съобщи ексвътрешния министър.

 

България и Румъния покриха критериите за Шенген. Всичко обаче минава през призмата на вътрешната политика, така беше случаят с Холандия. В Германия пък през септември предстоят избори. Само за миналата година, след падането на визитие за Македония, Сърбия и Албания 60 хиляди души са поискали убежище в страните от Западна Европа. Това оказва влияние и всичко преминава през призмата на политическото говорене, каза Цветанов.

 

На въпрос на Сашо Диков дали е имало ли е чадър над Мирослав Найденов три години, Цветан Цметанов отговори, че оперативните служби са свършили своята работа и са предали събраното на прокуратурата. „Не ми вменявайте отговорност за поставяне на „политически чадър” над никой, поиска от Сашо Диков бишият вицепремиер.

 

За скандал с незаконните подслушвания, за които говори Сергей Станишев, Цветанов отговори, че това е лъжа и не е уместно политик от такъв ранг, председател на ПЕС и лидер на БСП, да прави такива изказвания. „Никога не съм нареждал незаконни подслушвания. Ако Станишев имаше сериозно основания, трябваше да даде сигнала на прокуратурата и после говори, а не прави обратното”, заяви бившият МВР шеф.

 

Не можем да направим програмно правителство с БСП, защото тяхната програма за изборите е пълна с популизъм, а нашата с реални политики. Ние отстяваме ценностите на дясна партия, член на Европейската народна партия, декларира Цветан Цветанов.
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5357 |26.03.2013 Цветанов: Напускам всичко, ако са подслушвани журналисти . 10| 5527 |19.03.2013 Цветанов: Миков назначи Ст. Флоров за шеф на ГДБОП . 144| 6615 |18.03.2013 Цветанов: Костов, БСП и ДПС да спрат да натискат правителството . 46| 5807 |17.03.2013 Цветанов: Не желая да коментирам думите на човек, който е подсъдим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads