Реклама / Ads
15| 4666 |13.01.2015 НОВИНИ

Цветанов поздрави Лазаров за "отличната" работа по случая Сертов, поне нямало убити

.
Цветан Цветанов Източник: Булфото
Представете си, че в едно семейство има нещо, което не трябва да се разбира. Още от самото начало моят коментар беше да щадим семейството, защото това е личен мотив. Психолозите, с които съм говорил, дадоха подобен профил и аз мисля, че ако имаше достатъчно добра координация в МВР, нямаше да има нужда да се вдигат хеликоптери и да се влага такъв необоснован ресурс.
 
Това коментира зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ по повод завръщането на Петко Сертов. Той добави, че това е една от най-добрите операции на главния секретар на МВР. Този път нямаше жертви в операцията, коментира саркастично бившият шеф на Вътрешното министерство.

На въпрос дали вече не се иска оставката на главния секретар на МВР, Цветан Цветанов отговори: „Никога не трябва да забравяме „белия автобус”, когато бяха бити български граждани, които протестираха срещу това, което се случи в България. Никога не трябва да забравяме операцията „Лясковец”, никога не трябва да забравяме начина, по който бяха използвани службите, за да се търси политически оттенък, преди европейските избори, когато Орлин Алексиев беше споменат като един голям кокаинов крал, който се разхожда в България и осигурява трафика на наркотици. Това всичко беше с една-единствена цел – да бъде унищожена и дискредитирана ГЕРБ”, заяви Цветанов. Ние тепърва ще берем плодовете на предишното управление, отбеляза той и продължи с критиките към кабинета „Орешарски".

Относно въпроса на червеното острие Мая Манолова „Защо е това бързане със съдебната реформа? Имам чувството, че съдебната реформа е алиби на РБ да участват във властта“, Цветанов посочи: „Всички са единодушни, че трябва да има съдебна реформа. Няма такова нещо, че не се обсъжда, сега тепърва започва обсъждането“.

На въпрос Иван Искров заслужава ли да бъде на поста шеф на БНБ зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ отбеляза: „Мисля, че премиерът даде своята оценка. Нямаме правната възможност да бъде отстранен и, разбира се, когато той реши, може да подаде оставката си“.

По повод бежанската вълна Цветанов е на мнение, че България днес е много по-важна граница от всякога досега. Защото в момента има не малка част то тези европейски граждани, с определен произход от Арабския свят, които отиват и се присъединяват в бойните действия.

Реалните заплахи за България идват от липсата на адекватна политика в рамките на последните 25 години за реалната интеграция на българските роми. Ако действително продължаваме в този подход, това ще създаде проблем не само на държавата, като цяло, но и преди всичко на социалната система. Ниският социален статус, неграмотността на тези хора, води до манипулативно залитане в една или друга посока. Смятам, че политиците са тези, които трябва да правят реални политики за тези български граждани. И, разбира се, да се развиват регионите и да се създават повече работни места, заяви още Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4452 |12.01.2015 "Протестна мрежа" иска оставките на Писанчев и Лазаров . 18| 6048 |10.01.2015 Извънредна среща при премиера с Цацаров, Вучков и Лазаров . 2| 6330 |08.01.2015 Москов поздрави акушер-гинеколозите и майките за Бабинден . 92| 11441 |03.01.2015 Д-р Н. Михайлов: Реформа под свода на Борисов и Цветанов е проблематично занимание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads