Реклама / Ads
75| 7709 |17.10.2010 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Ал. Петров трябваше много по-рано да бъде неутрализиран

.
Цв. Цветанов
Октопод има; имам и подкрепа за борбата с него; съдебната система ни е съюзник, има много стойностни съдии, от които престъпниците треперят, но и такива, от които са удовлетворени, коментира вътрешният министър.
 

Лицето не е оправдано, т.е. няма провал, обяви в "На четири очи" вътрешният министър Цв. Цветанов. Когато започва една операция, има много действия, които трябва да се извършат. Алексей Петров трябваше много по-рано да бъде неутрализиран и изваден от организираната престъпност, добави той. Цветанов направи уговорката, че това можело да стане преди, ако е имало държава.

Аз разглеждам съдебната система като съюзник, каза министърът и призна, че в МВР има корумпирани служители. Има много стойностни български съдии, но има и такива, които удовлетворяват престъпниците, защото излизат безнаказани, каза Цветанов.

Хората са тези, които преценяват кой какво казва и какво прави през мандата си. Президентът нека направи равносметка на мандата си, предложи Цветанов по повод коментарите, че работата на МВР била полицейски сериал. Октопод има, категоричен беше той. Това е срастването и възможността да манипулираш, обясни Цветанов и добави, че Ал. Петров нямало да е в системата, ако не бил бившият главен прокурор Н. Филчев. Нежеланието на евроатлантическите партньори да работят с Петров обяснява много неща, каза министърът.

"Лев Корпорация", разбира се, че не е финансирала ГЕРБ, убеден беше Цветанов. Като човек, подписвал договорите, аз нямам такава информация, прибави той. Поредното забавление, което предстои да наблюдаваме, е свързано с обвиненията, че "чисти фирми" са финансирали ГЕРБ и имало документи за това, увери министърът. Тепърва предстояло за много неща да отговоря, така както отговарял за това, че страдал от странно заболяване, че е забременил девойка, че съпругата му е лека жена и пр. Две години аз все обяснявам, каза Цветанов и натърти, че Ал. Петров няма нищо общо с изграждането и финансирането на ПП ГЕРБ.

Не съм сам в тази битка, имам подкрепа, а най-важната е от моето семейство; следващата е от парламентарната група, заради която имам тази свобода и тази сила, каза още Цветанов, който искал на влизане и на излизане от политиката да е един и същи човек.

"Лицата, които направиха разкритията на техния съзнателен живот, не ме изненадаха, очаквах го, но винаги съм се въздържал да отговарям на такива реплика", коментира по-рано пак по НТВ министър Цветанов. Част от имотите си съм декларирал и като служител на МВР, и като зам-кмет. Това, което предизвиква отзвук, са апартаментите ми - 2 апартамента са прехвърлени от родителите на съпругата ми, в единия от който те живеят и до днес; другият е закупен от тях и е прехвърлен на голямата ми дъщеря. Третият се намира в "Надежда" и в него живее майка ми, от там имам 1/6 като наследство. В четвъртия живея от 60-те години до ден днешен. Другите два са закупени преди 3 години на акт 14. За тях плащам кредит всеки месец все още. Точно последните два предизвикват медиен интерес, но всичко там е минавало по банков път, прозрачно е и всеки може да го провери, изреди дословно министърът.

Проектът за 1 млн евро се предложи от белгийска фирма
с единствена цел да се изгради център за наблюдение на метростанция - дарение на Столична Община (СО), която не дължи абсолютно нищо. Тогава казаха, че СО трябва да даде гаранция от 1,5 млн, а ние отговорихме, че не можем, защото не сме планирали такива средства, а и не сме извършили процедури по обществени поръчки. Казахме, че се отказваме от този проект. Тогава се договорихме с Боян Чуков и белгийците, но тези пари не са влизали от името на общината, категоричен беше Цветанов. Ако започна да се обяснявам за всяко нещо, хвърлено върху ми от освободени под гаранция, трябва да стана говорител, добави той.

Нито за миг не съм смятал, че процесът на Ал. Петров, ще е лек
. Когато Петров беше задържан, получих sms-и от познати с предупреждения "Браво, но внимавайте, това е опасен човек". Това наистина е един изключително опасен човек, каза министърът. Не проумявам как интелигентни хора като Явор Дачков промениха визията си, добави още министърът. Важно е да има обективна журналистика и хората да преценяват кой е прав и кой не. Те много добре знаят кой е Ал. Петров. Оценките, които дава той, за мен са без значение, завърши Цв. Цветанов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5601 |15.10.2010 Цветанов: Янев става адвокат на мафията . 48| 6088 |14.10.2010 Цв. Цветанов: Съдът служи на организираната престъпност . 33| 4855 |14.10.2010 Дж. Уорлик: Ал. Петров е един опасен мъж . 3| 4676 |14.10.2010 Н. Кокинов: Няма драма и провал в случая с Ал. Петров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads