Реклама / Ads
23| 6035 |20.12.2010 НОВИНИ

"Цецо, ти ще се пуснеш за президент" - Борисов 2006 г.

.
Цв. Цветанов
Така настоящият премиер убеждавал своя съратник и приятел преди 5 години; днес Цветанов не бърза с кандидатурата; ранно обявяване щяло да консолидира противниците му.
 

Божидар Димитров и Павлин Димитров са изключителни професионалисти в своята сфера, а Павлин Димитров изпълняваше работа, която навремето вършеха двама зам. министри в МВР, обяви по БНТ вътрешният министър Цв. Цветанов. В рамките на една седмица той щял да посочи наследник на Павлин Димитров, тъй като нещата станали прекалено бързо и не е очаквал, че ще му се наложи да сменя един от своите заместници.

Трябва да заложим на ограничаване на престъпността. 34% са СРС-тата, които се предоставят на съда, добави той. Когато се борим да няма корупция, трябва да приложим всички методи, които трябва да я ограничат. Примери за това били задържането на кмета на Белослав и на един професор със списъци на студенти, които трябвало да си платят, за да им реши проблемите.

Да се прави разграничаване между оперативни разработки и обхвата на това, което трябвало да се извърши, каза Цветанов по повод подслушването на шефа на митниците В. Танов и министър М. Найденов. Политическият популизъм довел до там да се разгласи информация, която била декласифицирана и прочетена в НС, каза Цветанов по повод случая в болницата в Горна Оряховица. Така излязла самата истина, за да си направи всеки извод за това кой какво говори и прави. Бяхме длъжни да направим това, което предприехме като действия, каза той. Не съм се направил на съдебен експерт, опроверга Цветанов думите на Ив. Костов. Всичко, което той упражнява като говорене, отдавам на политическия момент, каза той.

В момента не се говори за реалните политики, които вълнуват обществото и които са по-важни от поредни скандали, които биха могли да генерират някакво напрежение
, каза още Цветанов. Този период вече е преминал и оттук нататък ще могат да се представят по-добре реалните политики, които в момента държавата прави във всички сектори, допълни той. Това са политики в МВР, земеделието, регионалното министерство, здравеопазването, за което се надяваме догодина да бъде реформирано, добави той и съобщи, че с действията си ГЕРБ вървели към затваряне на страницата с дипломатите-агенти на тайните служби.

Нямам никаква лична амбиция към поста на Дондуков 2. Ако имах такава, можех да го реализирам на предишните избори, когато Борисов му казал "Цецо, ти ще се пуснеш за президент", каза Цветанов. Няма политическо решение за това кой ще е кандидатът на ГЕРБ, през май, юни щяло да бъде взето, добави той. Предварителните заявки на кандидатурата му щели да консолидират и Костов, и Станишев, и Първанов да го дискредитират.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6326 |20.12.2010 К. Костадинов: Да си бяхте прибрали тихомълком посланиците! . 7| 5764 |20.12.2010 Бойко при Дилма на Нова година . 2| 6811 |20.12.2010 Болни и стари да продават имоти с „последно пълномощно” . 17| 17638 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads